Klokt om det mannlige kjønnsorgan

25.02.2020
Klokt om det mannlige kjønnsorgan
Penis
Sturla Pilskog

Lege med urologi som spesialitet, Sturla Pilskog, ved Haukeland universitetssykehus har skrevet en bok om det mannlige kjønnsorgan, og boken har naturlig nok fått navnet på organet på latin – den heter «Penis». «Myter og sannheter om mannens viktigste verktøy», står det å lese på forsiden. Klokt, greit og uten knussel.

Denne boken forklarer, forteller og opplyser om mannens «edleste del». Det er fornuftig, godt og saklig gjort uten at urologen faller for fristelsen til å spille billige poenger av noe som i bunn og grunn er ganske alvorlig, og som mange finner på de groveste historier om, men her er det gjort godt og elegant – og ikke på noen måte uten humor. Det gjør boken «Penis» også til en morsom bok å lese uten at morsomhetene tar overhånd.

Her handler det både om «størrelse» og «vekt», om omkrets, nytte og glede – og om en hel masse alvor som ikke bør gå noen mann hus forbi. Boken «Penis» er i bunn og grunn god helseopplysning noen hakk over det skolens helselære gir. Derfor er denne boken svært nyttig.

En ting er å lese kuriositeter om penis og omliggende områder, noe ganske annet er det alvoret som rulles opp i kapittel 8, 9 og 10 der det handler om testiklene og prostata.

Det finnes svært mange eksempler på at smerter og sykdommer rundt dette har ført til smerte og død som kunne vært utsatt og forbigått om den det gjelder hadde vært observant nok og gått til lege i tide. «Det er aldri for sent å snu», heter det i fjellvettreglene. Slik er det også med testikler og prostata. De kan slå seg skikkelig vrange og skape mer problemer enn godt er, men søker man lege og råd i tide, kan det gå svært bra. Det er det også mange eksempler på. Lytt til dem og følg rådene. Det er nyttig kunnskap og lærdom for enhver mann – og kvinne.

Sturla Pilskog har med boken «Penis» lagt på bordet en lærebok for menn med en litt morsom snert. Noe som gjør litt pinlig og kjedelig stoff litt mer morsomt – og nyttig – å lese. Alt er greit og konsist forklart, og den moderne informasjonsstrømmen kommer til sin rett når Pilskog «tegner og forteller».

Les og lær mer av «Penis». Det er mitt beste råd.

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Sulten

Sulten

«En ærlig beretning om det å overvinne ...

En liten tanke

En liten tanke

"Jeg tror du trenger denne boken."

Inni er det annleis

Inni er det annleis

Funderingar i kvardagen rundt livets gang ...

Elefantene kommer

Elefantene kommer

Flott illustrert billedbok om vennskap

Kaffeverden

Kaffeverden

Vær som din kaffe - god og sterk !!! ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...