Midt i blinken for deg som skal til London

18.12.2018
Midt i blinken for deg som skal til London
Forlaget.
London langs Tuben.

Boken «London langs Tuben» er en bok midt i blinken for deg som skal til London og har god tid til å utforske undergrunnsstasjonene. I denne boken har NRK-profilen Espen Aas presentert ikke mindre enn 270 ulike stasjoner, og dermed gjort det som finnes langt sporene levende.

Mange London-besøkere har gjennom årene sust forbi både Oval station og det som i større eller mindre grad er spektakulære navn på de ulike linjer. Men her har vi for første gang på norsk muligheten til å sette oss inn i de ulike stasjonenes egenart. Det vil gjøre enhver London-tur til en helt egen opplevelse.

Det unike undergrunnsnettet i London binder byen og området rundt sammen  til en stor by. Denne byen er tilgjengelig for alle som vil, og undergrunnen gjør det mulig å komme fra et sted til et annet på et kvarter, 20 minutter, en halvtime eller så. Poenget er at store deler av byen både kan inntas og beses for et minimum av penger, og boken «London langs Tuben» gjør denne opplevelsen mye rikere, for så godt som hver stasjon har en historie å fortelle.

Denne historien har selvsagt ikke travle mennesker tid til å bry seg med og om, men den som vil gå litt bak og ut og opp av skinnegangen, har muligheten til å lære en nesten helt ny by å kjenne. Her flommer det av historie, om bakgrunn, hendelser og merksnodigheter. Det er bare å sette seg ned og lese.

Det beste er selvfølgelig om man tar boken med seg ved neste tur og reiser med langs skinnegangen og opplever det Espen Aas har skrevet. Man kan selvsagt også sitte hjemme i sin egen stue og lese og oppleve – og på den måten være med.

Espen Aas sin bok er en spennende form for kunnskapsformidling som tar leserne med, og som gjennom tekst og bilder lager «liv og røre».

Boken er lettlest og naturlig nok full av bilder, og byr leseren på mye mer enn «fish and chips» og en pint øl eller to. London er kultur, og Tuben bærer kulturen over hele byen.

Les og lær – og hold hodet kaldt. Her er det mye å hente.

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...