Hva vil vi mennesker høre?

02.01.2017

Det viktigste vi kan si til hverandre, hvis vi mener det, er denne setningen: ”Jeg er glad i deg!” Vi har alle behov for – og et dypt ønske om – å vite og å få bekreftet at vi er all right som den vi er.

Det viktigste vi kan gjøre mot barna våre er å gi uttrykk for den kjærligheten vi har til dem inne i oss og forsøke å formidle det videre i ord og handling. Det har noe med å bekrefte den annen å gjøre, og hvem av oss liker ikke å bli bekreftet og sett på som O.K. fordi vi er den vi er – som vi er når vi er det?

Det viktigste vi kan gjøre mot vår kjæreste, samboer eller ektefelle er å si med et ærlig hjerte hvordan følelsene har det: ”Jeg er glad i deg!” Det er bedre å si det enn å la det være. Og det er bedre å kjøpe med seg en blomsterbukett eller plante hjem, enn å la det være. Eller en pose frukt – eller en sjokolade. Ofte er det svært lite som skal til for å sette kulør på tilværelsen.

Blomsterhandlere kan fortelle mange romantiske historier om menn som kjøper blomster, men også om kvinner som gjerne vil gi sin kjære en kanskje uventet oppmerksomhet. Det er slikt som får ”fart på romantikken” og setter farge på tilværelsen. I tillegg er det alltid morsomt å overraske og glede den man er glad i på en positiv måte.

Men det er også et pent trekk å vaske bilen uventet, lage en romantisk middag (spesielt til alle menn: lag den maten du klarer – det er ofte enklere enn du tror) eller rett og slett skape litt hygge rundt seg når den annen minst venter det. Da kan det være ekstra effektfullt og det setter et avgjort pluss på samværet og livet. Andre varianter av dette kan du finne på selv; det skjerper kreativiteten og livskvaliteten. Tenn et lys!

Det er viktig å vise oppmerksomhet og interesse, men den må være ekte. Uekte kjærlighet og interesse er bare dumt – og blir til slutt temmelig meningsløst fordi den også er ganske manipulerende. Det beste er å være ærlig og ekte både i forhold til seg selv og andre. Det taper aldri noen noe på – i hvert fall ikke i det lange løp.

”Kjærlighet oppfinnsom gjør”, heter det i et ordtak. Bruk ordtaket!

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Vin møter poesi

Vin møter poesi

Vin løfter poesien. Poesi hever vin...

Psykiatripoesi

Psykiatripoesi

En samling av sterke tekster om et plaget ...

Alt er bare snø

Alt er bare snø

Sterke dikt - som skildres med få ord ...

Jeg leker med tanken og veier mine ord

Jeg leker med tanken og veier mine ord

Kan det sies på rim? - Selvsagt og nok ...

Du er viktig

Du er viktig

Dikt om gleden over Gud, kjærligheten ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...