Lag deg en positiv kalender!

28.11.2016

En av den moderne verdens største statussymboler, er en full kalender.
Jeg er full av respekt for mennesker som vil noe og gjør noe i og med livet sitt, men av og til virker det som om antall avtaler i kalenderen er et måleinstrument på hvor vellykket man er.

Nå får man også kalenderne i elektroniske utgaver på mobiltelefonene som man kan samkjøre med PCen, så nå kan det virkelig «gå på skinner» for den som vil ha det på den måten.

 

Jeg har mer enn nok med min egen kalender – som jeg nesten ikke bruker lenger fordi jeg fant det for strevsomt. Ikke så å forstå at jeg ikke har avtaler og ikke holder dem, men jeg er litt mer restriktiv nå enn tidligere.

 

Det er ikke så mange andres kalendere jeg har sett, men jeg håper disse travle menneskene også har mulighet til å sette av tid til seg selv. Dagens og ukens mellomspill er viktige for den øvrige arbeidsutførelsen. Det man kan ta av pauser, samvær med nære og kjære, familie og venner er med på å lade batteriene til fornyet innsats i jobbsammenheng. Jeg har ikke alltid sett det på denne måten. I mange år var jobben «alt», men så ble jeg syk – og det førte blant annet til at jeg begynte å gå hjem når arbeidsdagen er over. Ikke det at jeg ikke står på, men det måtte noen sykehusopphold til før jeg innså dette.

 

Noen mennesker har ikke tid til noen ting. Andre sier «skal du få noe gjort, så spør en som har mye å gjøre fra før». Vel, vel – det kan hende. Travle mennesker jobber fort og får ting unna. Det er sant. Men til hvilken pris?

 

En gang leste jeg et intervju med en mann som hadde så mye å gjøre at han skrev ned i kalenderen at han måtte huske å gå på toalettet! Alt kan overdrives, og dette var vel å gå litt lenger enn strengt tatt nødvendig.

 

Jeg tror både travle og ikke så travle mennesker bør sette av positiv tid i kalenderen sin. Tid de bruker for seg selv eller sammen med noen de har lyst til å være sammen med. Å reflektere noen minutter hver dag, er ikke dumt.

 

Meditasjon er også en måte å hente opp ressurser i seg selv på. Det viktigste er at alt ikke skjer i et forrykende jag. Det taper alle på – til slutt.

 

Lag deg en positiv kalender med rom og tid til deg selv og andre. Det er en vinn–vinn–situasjon.

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Vin møter poesi

Vin møter poesi

Vin løfter poesien. Poesi hever vin...

Psykiatripoesi

Psykiatripoesi

En samling av sterke tekster om et plaget ...

Alt er bare snø

Alt er bare snø

Sterke dikt - som skildres med få ord ...

Jeg leker med tanken og veier mine ord

Jeg leker med tanken og veier mine ord

Kan det sies på rim? - Selvsagt og nok ...

Du er viktig

Du er viktig

Dikt om gleden over Gud, kjærligheten ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...