Jungel på Nærbø

01.02.2010
Jungel på Nærbø
Hå Kulturskole

På torsdag braker det løs på Motland skole på Nærbø. Da har Hå Kulturskole premiere på musikalen Jungelboken. Vi var til stede på en øving, og møtte både ulver, elefanter, pantere og andre ville dyr på den midtstilte scenen i gymsalen.

- Se, jeg er jungelens konge, og ingen apekatt. Mange dør i hans klør, det er derfor han er så forhatt, synger barna fra scenen. Regissør Frank Robert Andreassen instruerer med hele kroppen, og gir seg ikke før det er perfekt. Han ber barna på scenen om å repetere og repetere, og forventer at de både tramper med beina, og bruker stemmen så det smeller i veggene i gymsalen. Regissør Camilla Ystanes følger oppmerksomt med fra den andre siden av scenen. Noen barn sitter på den store madrassen og venter på sin tur. De får av og til beskjed om at de må være stille. Det kreves disiplin for å sette opp en musikal. Kulturskolen hadde stor suksess med forrige års oppsetning av Annie, og fant ut at de ville sette opp en ny musikal også i år. At det ble Jungelboken var egentlig tilfeldig, får vi vite.

 

Midtstilt scene

- Vi hadde egentlig Olsen-banden litt i tankene, men så lenge vi bare har en gutt, så ble det litt vanskelig.

- Bare en gutt?

- Ja, vi etterlyser flere gutter. Jeg er sikker på at det finnes gutter der ute som vil være med, sier Ystanes.

Nytt av året er den midtstilte scenen.

- Vi setter scenen opp mitt i salen og har publikum på to sider. Det blir en utfordring for de som står på scenen. De må kommunisere begge veiene hele tiden. Vi er veldig spent på hvordan det blir, sier en engasjert Ystanes, og fortsetter optimistisk:

- Dette skal bli den flotteste musikalscenen på hele Jæren, og jeg tror det blir spennende både for publikum og for de på scenen. Vi har holdt på med dette siden i høst, og det kommer til å bli en forestilling med mye sang og musikk, og med alle de kjente og kjære Disneysangene.

Ystanes sier videre at Hå Kulturskole har en linje som heter musikal, og at det er medlemmene her som står på scenen. Men det er også noen støttesangere med fra sanglinjen. Til sammen vil det bli 31 barn på scenen, alle i alderen 11 til 15 år.

 

To intensive uker

- Er det utfordrende arbeid?

- Ja, det er mye som skal på plass. Vi merket det også på Annie i fjor. De to siste ukene når vi holder på hver dag her er veldig intensive. Vi bor nærmest her. Før jul hadde vi mer generelle øvinger med sang og dans. I januar begynte vi for fullt med øvinger til Jungelboken, forklarer hun.

Etter en liten pause, klapper instruktør Andreassen kraftig med hendene, og beordrer:

- Elefanter og sangere opp på scenen!! Nå er det alvor, og jeg må ta den strenge tonen! Fokus! Sett på musikken! Fire elefanter med hjelm marsjerer taktfast på scenen mens de synger:

- Ett, to, tre, fire. Vi vet ikke hvor vi skal, men vi går allikevel. Vi er glade i vår tropp, og synger uten stopp.

- Avdeling, holdt!! Venstre om! Lederelefanten inspiserer troppene, og snur på en av elefantene som ikke kunne forskjell på venstre og høyre.

- Er du en ny rekrutt? Vis meg snabelen din! Hva, har du ingen snabel?? Sabotasje, et menneskebarn!! Jeg vil ikke ha noen menneskebarn i min jungel!, slår lederelefanten fast.

En stemme protesterer:

- Det er ikke din jungel.

Instruktøren forlanger hele sekvensen på ny.

Dere kan bruke stemmene dobbelt så kraftig, insisterer han, og elefantene tar lydig en runde til.

Det blir satt opp to forestillinger: Torsdag den 18. mars kl. 18:00 og fredag 19. mars kl. 18:00. Billettene koster hundre kroner, og fås kjøpt på Hå Folkebibliotek på Nærbø, tlf: 51 43 40 11. Foruten disse to oppsetningene blir det også fire skoleforestillinger.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...