Romjulskonsert med The Shoemakers

01.12.2007
Romjulskonsert med The Shoemakers
Per Ståle Larsen

De fikser eller skaffer deg neppe sko, selv om navnet skulle tilsi det. The Shoemakers kan derimot underholde deg med sine musikalske instrumenter, og 28. desember spiller de i bandets hjembygd, Kvernaland på Kvernhuset1913.

Bjørnar Tveit, Carl Olav Larsson og Vegard Klungtveit fra Kvernaland danner sammen med Kleppsbuen Per Ståle Larsen kvartetten som kaller seg The Shoemakers.

Bandet har eksistert siden i sommer, men i starten var det ikke med hensikt å fortsette et samarbeid.

- Vi fikk en forespørsel om vi var interesserte i å fikse et band og spille på Aasland Køntrifestival, det var her Klungtveit tok initiativ og kontaktet de han trodde hadde mulighet. Men egentlig skulle det bare være en "one time only"-opptreden, forklarer Bjørnar Tveit, som for anledningen er talsmann for bandet.

Samspillet så imidlertid ut til å fungere, så bandet bestemte seg for å fortsette videre.

- Det har fungert meget bra. Carl Olav Larsson er en veldig habil vokalist og spiller også gitar, Per Ståle Larsen en magiker på gitar, Vegard Klungtveit sørger for solid trøkk på trommene. Selv spiller jeg bass, uten at jeg vil gå inn på egne prestasjoner der, det får andre vurdere, smiler han.

 

Gode responser

Ettersom de ikke er heltidsmusikere, er det begrenset hvor mye bandmedlemmene kan spille, men mottagelsen blant publikum har vært gode, noe som gir mersmak.

- Det har vært noen forespørsler om spillejobber i etterkant av køntrifestivalen. Vi har foreløpig bare hatt anledning til å spille opp til Oktoberfest i Salte Baren, men det var en stor suksess og publikum var magiske. Det neste er konserten på Kvernhuset 1913, noe vi gleder oss mye til, sier Tveit.

Sjangermessig liker de å variere, og målgruppen vil også være ganske bred, men noe dansebandmusikk blir det ikke.

- For det meste spiller vi pop og rock, men vi har også noen countryklassikere i bagasjen. De fleste sjangerne er velkjente, men egner seg kanskje ikke så godt til pardans, noe som heller ikke er hensikten. Målet vårt er at det vi skal levere er engasjerende og inkluderende, vi vil gjerne at folk synger med på sangene vi spiller. Og for at musikken skal treffe et bredt publikum holder vi oss borte fra ytterpunktene i alle sjangrer. Altså det blir ikke noe Bjøro Håland eller Death Metal, for å si det slik, flirer han.

 

Ambisjoner

Hvor lenge bandet skal fortsette, og om det blir hyppige spillejobber i fremtiden er derimot usikkert på nåværende tidspunkt.

- Vanskelig å si for bandet sin del, vi spiller så lenge folk vil komme og høre oss, så får vi se hvor det ender. Carl Olav skriver bra musikk som han ønsker å komme videre med, så hvis vi andre i bandet kan bidra med å fronte det, så gjør vi det med glede, sier Tveit, og røper at noen av bandets egenproduserte låter vil bli spilt på konserten, men at flesteparten er kjente sanger fra andre artister og band.

Men noe fulltidsengasjement innen musikk blir det neppe på den unge Kvernalandsbuen.

- Nei, personlig har jeg ingen ambisjoner utover å drive det på hobbybasis. Men det er kult å kunne dra frem gitaren på nachspiel av og til, jeg er glad nå for at jeg ble sendt til musikkskolen i mine yngre dager, humrer han.

 

Kvernhuset1913

I sokkeletasjen på samfunnshuset på Kvernaland har bygdefolket det siste året fått sin egen møteplass. Startet og drevet av Olav Halseth med hjelp av familien, åpnet Kvernhuset1913 sine dører for første gang 30. mars i vår. Her tilbys noen enkle retter med mat å tygge på, samt drikke med og uten alkohol, samt en fast Quizkveld hver torsdag. Torsdag til søndag holder de åpent, og kan med jevne mellomrom tilby musikalske innslag, fotballkamper eller annen underholdning.

- Dette blir den største spillejobben vår til nå, og vi er skikkelig giret på å levere en god konsert for folk i hjembygda, sier Tveit.

Da forespørsler fra venner og kjente kom om når bandet skulle innta den nye lokale scenen, lot de seg ikke be to ganger.

- Vi ble imponerte over den velviljen vi ble møtte med, og er utrolig fornøyd med at de er åpne for å satse på slike band som oss på Kvernhuset1913. Det er positivt at de fokuserer på at det skal være en møteplass for alle i bygda, og jeg syns de gjør det på en god måte, skryter han.

Men selv om målet for møteplassen først og fremst er å ha et tilbud for innbyggerne fra Frøyland, Kvernaland og Orstad, vil ingen bli stoppet i døren om de kommer fra andre steder.

- Konserten er åpen for alle, så vi satser på at det kommer folk fra alle kanter. Ryktene skal ha det til at folk helt fra byen allerede har plottet Kvernhusets1913 inn på GPSen, så de er klar til en tur i romjulen, smiler han.

 

For mer info om Kvernhuset1913 ang åpningstider og annet kan hjemmesiden besøkes:

 

www.Kvernhuset1913.no - billetter til konserten fås kjøpt ved inngangen.

 

Av Kjell Reidar Stokdal (tekst og foto)

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
The Shoemakers, Kvernhuset1913,

Nyheter

Bilder og dikt

Bilder og dikt

Helle Enger er aktuell med boka «Søster ...

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...