Det ligger an til en annerledes kunstfestival i september.

01.07.2007
Det ligger an til en annerledes kunstfestival i september.
Kunst- og kulturfestival

Maleri, skulpturer, lyrikk og musikk kan oppleves i fantastisk natur på Ogna. Og som prikken over i-en inviteres alle besøkende til å bli kunstnere!

Helgå kunst- og kulturfestival har som mål å fremme kunst og kultur i ulike former på en litt annerledes måte. Og det har arrangøren Helgåleiren fåt til. Maleri, skulpturer, tekstil, musikk, lyrikk, dans, barneunderholdning, mat og en fantastisk naturopplevelse er tingene som står på menyen når det inviteres til festival. At arrangementet finner sted på Ogna, er den naturligste ting i verden, skal vi tro festivalarrangør Tore Aasland i Helgåleiren:

- Ogna har en lang tradisjon for å samle ulike kunstnere opp gjennom tidene. Her kan nevnes Kitty Kielland og Nicolai Ulfsten. Dette har nok sammenheng med den unike naturen som vi finner her: Fjellene i sør som treffer Jærens flate landskap i nord, sier Aasland.

 

Beskyttende vinger

Sjef for Stavanger 2008, Mary Miller, har lagt sine beskyttende vinger over kunst- og kulturfestivalen. Det var huns om åpnet fjorårets festival, noe som resulterte i at man har fått midler av Stavanger 2008 til neste års arrangement.

- Miller var veldig imponert over festivalen og beliggenheten, samt det arbeidet vi gjør for å få til dette, sier Aasland.

 

Fem kunstnere

I forkant av årets festival har har arrangøren samarbeidet med bildekunstner Kjell Pahr Iversen i utvelgelsen av bilder.

- Vi har plukket ut fem bilder som er utgangspunkt for utvelgelsen av de fem kunstnerne som skal stille ut malerier, sier festivalsjefen. De fem som får bli med i år er Oddny Friestad Raugstad, Gunn Rott, Annette Laurence Sunde, Reidunn Richardsen og Ingjerd Leirvik. I tillegg skal Gorm Liland stille ut maleri ute i skogen bak leiren. Det blir stilt ut bilder både inne i lokalet og utendørs.

- Vi skal også ha en egen kveldsutstilling på lørdag. Denne skal være ute og vil bli belyst med fakler og lys, noe som vil bidra til å vise frem kunsten på en veldig spesiell måte. Vi skal også ha to konserter på lørdagen. Karianne Arntzen Band og Sonarophon. I tillegg skal Helge Torvund lese egne dikt. Andre navn på plakaten er Vidar Furholt, som skal ha konsert på søndagen, og Ray Speedy, som skal imponere med sine tryllekunster.

 

Bli kunstner

Alle som besøker festivalen, vil få anledning til å male en liten klatt på fellesmaleriet ”Samspæl”. Dette vil bli overrakt Stavanger 2008. På den måten kan DU bli en del av kunsthistorien…

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...