Lærerikt på filmklubb

20.11.2011
Lærerikt på filmklubb
Katrine Imerslund inviterer medlemmene i Hå filmklubb til selv å være med å forme klubbens innhold.

Katrine Imerslund ved Hå Kulturtorg er opptatt av å skape en vital filmklubb der medlemmene kan få et rikt læringsutbytte. Det er to måneder siden Hå filmklubb ble etablert.

- Filmklubben ble startet etter en idémyldring her på kulturtorget. Vi tenkte at film som medium er utrolig bredt, og favner mye, for eksempel mange forskjellige kulturuttrykk. En ting er å fokusere på filmen som et eget medium i seg selv. Men filmen kan i tillegg brukes til å synliggjøre og problematisere andre ting, den kan brukes til å bli kjent med andre kulturer, eller andre uttrykksformer, som for eksempel opera eller ballett, sier Imerslund. Som eksempel forteller hun at Hå filmklubb allerede har hatt besøk av den internasjonale operastjernen Elisabeth Norberg Schultz.

 

Vyer for våren

Imerslund forteller videre at talentfulle elever ved kulturskolen skal ha intimkonsert i filmklubben, og at det senere også blir konsert med Jæren symfoniorkester i Storstova på Bryne. Historisk materiale egner seg også godt i en filmklubb:

- Vi skal inngå et samarbeid med Historielaget, og kan da vise filmer med historisk innhold. Vi kan bruke filmklubben pedagogisk, og utvide interesser som allerede finnes i Hå, eller forsterke og synliggjøre tema folk allerede er opptatt av og engasjert i. Til våren tenker vi at vi også kan dra på turer, kanskje til en storby som Berlin eller Oslo for å for å oppleve film. I forkant kan vi bruke film til å bli bedre kjent med byen vi besøker og dens historie, forklarer Imerslund.

 

Dyrke fram det ukjente

- Hvordan har responsen på klubben vært så langt?

Imerslund ler litt av spørsmålet.

- Den har foreløpig vært veldig varierende. Vi har hatt alt fra 43 tilskuere til to. Men vi håper på flere, og det vi ønsker er at medlemmene skal skjønne hva de kan bruke en filmklubb til, og at de vil være med å bygge opp tilbudet selv. At de våger å sette fokus på det de er interessert i rett og slett.

- Er programmet for våren spikret?

- Ikke foreløpig, men vi har fått inn forslag fra medlemmene, og blant dem er det en del klassikere. Så skal vi dyrke fram det nye og ukjente slik at vi kan la oss overraske. I den forbindelse har vi en filmframvisning som vi kaller Sareptas krukke. Da viser vi en film som medlemmene har foreslått uten å fortelle hvilken film det er. Det blir en slags trening i å være mottakelig for nye uttrykk, sier Imerslund. Avslutningsvis understreker hun at Hå filklubb er et lavterskeltilbud. For kun hundre kroner i halvåret får medlemmene fri adgang til alle klubbens visninger. 

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Hå filmklubb,

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...