Rocka advent på Thime Station

20.11.2011
Rocka advent på Thime Station
Time-bandet Svenssen skriver og framfører egne låter som oser av sekstitall.

Det blir Jonny Cash fra Aaslandbros, solid rock som lukter og smaker av gyllent sekstitall fra Svenssen, og ekte jærrock fra…, ja, fra Jærrock på Thime Station før jul.

Den brune puben i Bryne sentrum er et yndet sted for både publikum og artister, og de har holdt koken i to og et halvt tiår. Det er Torfinn Edland som styrer bookingen av band. Han forklarer ivrig hva folk kan forvente seg:

- Aaslandbros er et fantastisk tribute-band som spiller låter av Jonny Cash. De er nesten bare bedre enn originalen. De tre brødrene fra Sandnes begynte i sin tid her på Thime Station etter en oppfordring. Jeg hadde hørt dem spille to sanger i Sandnes, og spurte om de kunne gjøre en hel kveld med Jonny Cash på Bryne. Fem år seinere kom de tilbake, og gjorde en hel konsert for fulle hus. Det var sånn det bandet startet. Nå har de spilt flere konserter for fulle hus over hele Norge, forklarer Edland. Aaslanbros går på scenen fredag 23. desember kl. 19:00.

 

Slitesterk rock

Bookingsjefen forteller videre om Time-bandet Svenssen:

- Det er et band det svinger skikkelig av. De gjør gammel god rock anno sekstitallet, litt sånn Kinks-aktig. Svenssen skriver alt selv og framfører bare egne låter. De har spilt flere ganger på Thime Station, og er musikalsk sett et fantastisk bra liveband. Det var Ådne Eikeland som i sin spede ungdom startet bandet. Han satt hjemme og spilte gitar, og så har de utviklet det derfra. Svenssen plugger i gitarene onsdag 28. desember kl. 21:00.

- Hva med Jærrock?

- Ja, hehe. Jeg pleier å si at det kun er Jærrock og Stones som klarer å overleve like lenge. Det er gamle ringrever av musikere på Jæren som har spilt sammen i rundt førti år. De har utgangspunkt i musikkmiljøet på Nærbø, og trenger nærmest ikke noen nærmere presentasjon. Når de kommer til Thime Station og setter i gang med ”Den raoe kjolen”, så er stemningen i taket med en gang, lover Edland. Han sier videre at band fra hele Norge ønsker å spille på Thime Station, og han lover mye spennende på nyåret. Jærrock entrer scenen fredag 30. desember kl. 21:00.

 

Holder på konseptet

Det var Magnus Rommetveit som for 26 år siden startet utestedet Thime Station. Med utdanning som kokk, og erfaring med tre tidligere etableringer av serveringssteder, satte han i gang med Thime Station. Og der ble han værende. Selv ser han ikke bort fra at stedet har landets høyeste aldergrense på 25 år, og understreker at det handler om at han ønsker å drive seriøst med et voksent klientell som vet å oppføre seg. Rommetveit sier til Jærbuen at Thime Station, som alle andre, har hatt sine opp og ned, men påpeker at fokuset på å holde på det samme konseptet nok har bidratt til å gjøre Thime Station til den suksessen det er i dag. Han kan lokke med alt fra rockekonserter til bokopplesning til ”kviss-kvelder”, og om det er noen som har gode ideer, så lytter han. Rommetveit kan ellers lokke med en av Norges største utvalg av norsk akevitt, 120-130 stykk, samt et rikholdig utvalg av ølsorter. 

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Thime Station,

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...