Sommerkultur gikk på skinner

19.05.2011
Sommerkultur gikk på skinner
Dina Friestad i Klepp kommune er svært godt fornøyd med arrangementet Sommerkultur i Kleppeloen. Hun er usikker på om det skal gjentas neste år. Først blir det et evalueringsmøte.

Dina Friestad i Klepp kommune er fornøyd med avviklingen av arrangementet Sommarkultur i Kleppeloen. Oppmøtet var stort, og de frivillige la ned et imponerende arbeid.

- Det var skikkelig kjekt, og så var det så mange ”fjåge” folk som møtte opp, sier en begeistret Friestad. 

- Det var gode folk som var med og stablet det hele på beina, og det kom mye mer folk enn vi hadde trodd. Mange hadde tatt turen til Kleppe og gikk på stiene, og folk var fornøyd med gratiskonserten med Vamp, slår hun fast. For de som ikke hadde lagt turen til Klepp denne torsdagen den 2. juni, kan Friestad summere opp hva de har gått glipp av:

- Det var kunstnere og malere i løypene, og noen lot publikum få male, og det var en som laget portretter. En gruppe stod og sang allsanger, og hadde et notestativ som var vendt mot publikum slik at de også kunne synge med. Sirdalstrollet var der, og fjerde trinn på Kleppe Skule hadde laget flotte fantasidyr i keramikk som stod utstilt på graset, sier hun engasjert.

 

Variert på turstien

- Ørjan Byberg spilte elgitar. Dag Bjørkedal og Jarle Obrestad spilte hardingfele og sang. På tusenårsplassen stod Egil Ellingsen og spilte saksofon, og der var det også en sjongleringsgruppe som både sjonglerte og gjorde andre sirkustriks. Seniordansen var plassert på en post, og tomatbønder sørget for at alle som var til stede fikk gratis tomater. Ingeborg Gaard leste dikt fra samlingen til Åse-Marie Nesse, og Randi Engelsvoll sang og spilte gitar. Hun hadde med seg broren på munnspill. Klepp Historielag var ute på forskjellige poster og delte historiefortellinger. Georg Pollestad spilte munnspill i Lodeskogen, og Bjarne Hansen Braut var med i en gruppe som spilte ukulele. Siv Vuillioement og Sunniva Thorirsdottir satt i en stol i et tre og sang, og fra kulturskolen var det med ballettdansere. En stor gruppe på åtte fra Kulturskolen stod ved kikkerten på utkikkspunktet og spilte trommer, forklarer Friestad. Hun sier videre at det var 32 poster totalt på stien, og at mangfoldet var stort.

 

Vamp for alle aldersgrupper

Klokken 15:00 var det duket for høydepunktet med gratiskonsert av Vamp, og det falt i smak for de fleste:

- Jeg har vært på mange konserter av Vamp, og jeg synes alltid de er bra. Det som var spesielt kjekt denne gangen var at det var så mange barn som stod med store øyne helt framme ved scenekanten. De syntes det var storveis, og hadde stjerner i øynene.

- Blir det Sommerkultur i Kleppeloen også neste sommer.

- Vi har fått mange signaler om at folk ønsker at det skal skje igjen, men det er en del ting som må på plass i så fall. Nå skal vi først ha et evalueringsmøte, så får vi se etter det, sier Friestad. Avslutningsvis ønsker hun nok en gang å trekke fram den imponerende innsatsen fra alle de bidro til å få arrangementet til å gå på skinner, alt fra sponsorer, frivillige, ansatte til publikum. Hun understreker også at de aldri hadde fått dette til uten å ha en god medarrangør i SR-bank Kleppe. 

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Sommarkultur i Kleppeloen,

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...