Egne låter, band og CD

18.03.2011
Egne låter, band og CD
Duoen Tommy & Tigeren har gradvis utviklet seg til å bli et fullblods band. Nå kommer de med plate utelukkende med hjemmespikret materiale. F.v: Sjefsentertainer Tor Ivar ”Tommy” Braut, trommeslager Arne Bekkeheien, gitarist Tore Aasland, bassist Rune Bjerkreim, og sist men ikke på noe som helst vis sist, Jens ”Tigeren” Budsnes.

Cover-duoen Tommy & Tigeren har fått smaken på spikring av egne låter. Et sporadisk samarbeid med andre musikere har i tillegg resultert i en mer permanent bandtilstand. Tommy & Tigeren Band har snart sin debut-CD klar.

Vi møter et opplagt band hjemme hos Jens ”Tigeren” Budsnes. Ved kjøkkenbordet sitter også makker gjennom tjue år Tor Ivar ”Tommy” Braut, trommeslager Arne Bekkeheien, gitarist Tore Aasland og bassist Rune Bjerkreim. Den kreative energien til de fem er til å ta og føle på i klangen fra det store kjøkkenet til Budsnes.

- Hvordan oppstod egentlig denne seiglivede duoen?

- Tor Ivar og jeg var på en fest hos kompiser i gymnastiden. Jeg drev og lærte å spille gitar på den tiden, og Tor Ivar lærte meg noen triks. Første spillejobben hadde vi på puben Banken i Sandnes i 1991. Deretter drev vi og spilte på en del puber i et par år, og det ble villere og villere. Så falt det inn en og annen jobb der vi måtte ha et band. Vi hadde med Mobby (Ove Morten Grødeland red.anm.) på gitar og Bernt Egeland på trommer. Den gangen var det stort sett Tor Ivar sitt prosjekt. Så, i 96 eller 97, begynte vi å dra inn Tore, og etter hvert også Arne, og vi begynte å kalle oss Tommy og Tigeren Band, forklarer Budsberg.

- For en tre-fire år siden så formaliserte vi det, så nå er de ikke bare med på ”kjøtt og flesk” lenger, legger han til.

 

Piller opp og ned

Bassist Bjerkreim kom inn som en følge av at den tilsynelatende ustoppelige energien til Braut, som da både sang og spilte bass, simpelthen opphørte. ”Å brenne sitt lys i begge ender” er metaforen som kommer på bordet om perioden før Braut ble syk. Braut selv legger ikke skjul på at han hadde en lege som var over måte raus med reseptene, og har fått erfare på kroppen at et rikt utvalg av piller ikke er vegen å gå for å bli frisk. Nå er han imidlertid tilbake, og han har lært seg å porsjonere ut energien, og også funnet ut at nok søvn er essensielt for den mentale helsen.

- Da Braut kom tilbake etter at han hadde vært syk, fikk Rune beholde jobben som bassist, til stor applaus fra resten av bandet. Da kunne Braut konsentrere seg om rollen sin som entertainer. Der er han jo 110 prosent mer enn alle andre, konstaterer Budsnes, og Bekkeheien legger til:

- En bassist må være der hele tiden, og holde trykket. Når Tor Ivar spiller gitar og synger står han mye friere. Braut selv legger til:

- Dersom jeg gjør en feil kan jeg bare si at jeg synkoperte litt, hehe.

 

Musikals smeltedigel

Bekkeheien drev platebutikk i Sandnes da han ble kjent med den energiske duoen.

- Det var fantastisk å bli kjent med dem. Jeg visste jo at de var en ”dugande” duo, og syntes det var steinkult å få spille med dem. De er jo hakket friskere, eller skal vi si galnere, enn alle andre, og har en energi som slår alt annet, sier han.

Bekkeheien sier videre:

- Tore og jeg spilte i konkurrerende rockeband i kjellerne i to nabohus i Rosselandsvegen. Og Rune og jeg gikk i samme klasse på musikklinjen på Lundehaugen videregående skole. Så vi er vel som en stor musikalsk smeltedige, slår de fem fast.

Gitarist Aasland understreker at vennskapet innad i bandet strekker seg mange år tilbake i tid. Det første møtet med Braut beskriver Aasland slik:

- Jeg tenkte at den mannen må være gal. Det var under NM i rock på Sjøhusene i Stavanger. Så traff jeg de to i en gate i Odense i Danmark, og vi tilbrakte en uke på Midtfynfestivalen sammen.

Budsberg føyer til:

- Det var etter den sommeren jeg begynte å bruke Tore som vikar da Tor Ivar var syk.

 

Kjekkere enn noen gang

- Dere har holdt på i tjue år. Er det fortsatt like kjekt?

- Det er kjekkere, slår Budsnes fast umiddelbart.

- Det er kjekkere med egne sanger enn covermusikk. Årene før Tor Ivar ble syk var det litt slitsomt. Spillingen var en vane, og vi var blitt vant med biinntektene. Det var litt sånn motstrøms, minnes han.

- Men de siste to årene har det tatt helt av. Nå hører jeg mer på musikk, spiller mer musikk, og kjøper flere dvd`er med live musikk enn noen gang, sier han engasjert. Med platen som snart kommer ut går en gammel drøm i oppfyllelse.

- Platen har nok vært alles drøm, men kanskje mest min. Jeg har alltid tenkt at før jeg slutter som musiker skal jeg gi ut en plate. De rundt meg har mer og mer tent på ideen, og det henger nok sammen med at vi føler at nå får vi det skikkelig til, sier Tigeren Budsberg.

Debutplaten til bandet er snart ferdig innspilt, og de fem musikerne regner med at den er ute for salg fredag den 13. mai. Så særlig overtroiske kan de neppe være. Singelen ”Sann mydlå tædene” er allerede ute. Releaseparty for platen blir på Jæren Hotell på fredagen under Jærnåttå.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...