Viser parken i bilder

01.03.2005
Viser parken i bilder
Rune Dyrstad

For fotograf Rune Dyrstad har det vært spennende og inspirerende å jobbe med Morten Krovold i dokumentasjonen av Fritz Røeds skulpturpark. Nå er arbeidet ferdig, og skal presenteres for allmennheten.

- Det har vært utrolig gøy. Morten Krogvold har virkelig vært en stor inspirasjonskilde. Har fått utrolig mye input. Som fotograf har det vært mange tips å ta med seg videre. Krogvold er jo en av Norges absolutt beste fotografer, sier Rune Dyrstad. Han er med på lanseringen av markedsføringsmaterialet som skal brukes rundt Fritz Røeds skulpturpark. Sammen med Morten Krogvold har den unge stavangerfotografen hatt oppdraget. Han synes det har vært en stor utfordring å fotografere Røeds skulpturer.

- Det gjelde å finne den beste vinkelen. Det har også vært et poeng å få vekk ting som ikke bør være med. Grener uten blader og løv er ikke så veldig spennende. Det blir mest et forstyrrende element. Man må velge det utsnitt som gjør skulpturen best, sier Dyrstad. Krogvold kom han i kontakt med da han var på en workshop hos Oslo-fotografen. Røed-prosjektet er det største han har vært med på, og ga absolutt mersmak.

- Det var en unik mulighet for meg.

 

Hjelp

Planen om å lage en dokumentasjon over parken har vært der lenge, men ting har tatt tid. Forhåpningen er at materialet skal bidra til at folk kan finne flere dimensjoner i parken.

- Det kan være en hjelp, og veiviser for besøkende, sier Bjørn Moi, som har vært sentral i hele Fritz Røedarbeidet. Han er svært glad over å kunne presentere noe som vil løfte parken enda høyere. Siden den åpnet i fjor, har parken vært en populær attraksjon, og mange har vært der og fotografert. De nye brosjyrene vil nok også inspirere mange til å finne nye vinkler på motivene.

 

Materialet består av to brosjyrer, en stor og en liten. Den lille vil være ideell å ha i lommen ved parkbesøk. I tillegg er det laget to plakater, og postkort av alle statuene. Tingene skal spres via sponsorer, og også legges ut i kommunen. Det å gjøre det tilgjengelig er viktig.

- Vi håper at handelsstanden i Bryne vil hjelpe oss her. Det vil nok være til gjensidig glede, sier Bjørn Moi.

 

Av Sjur O. Anda

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...