Musikk som medisin

01.04.2004
Musikk som medisin
Musikk er lek: Spilleglede står i sentrum når Ållveltes med Herrådå spiller opp til dans. Fra venstre: Ola Hegerstad (vokal), Frode Hagerup (trombone), Espen Strøm (trommeslager), Tor Rein Aarre (Keyboard/orgel), Leif Inge Håland (saxofon) og Helge Nordbrønd (bass). Foran: Knut Engelsgjerd (gitar).

Musikerne i Ållveltes med Herrådå har lagt de største ambisjonene som musikanter bak seg. For dem er musikken en avkobling fra en hektisk hverdag.

Ållveltes og Herrådå er egentlig to forskjellige band som nå opptrer sammen. Herrådå utgjør gitar og blåseinstrumentene. Utover Jæren skaper bandet liv og stemning i massevis. Rundt 20 ganger i året holder bandet konserter. Men penger blir det heller lite av.

Gruppa har spesialisert seg innen coversjangeren, og gjør sin tolkning av hits fra 1960- årene og fram til i dag. Mest Rhythm´n Blues, men også artister innen andre sjangre står på programmet når gruppa med grobunn i Bryne og Klepp spiller til dans.

 

-Vi spiler aller helst gamle ”svisker”. Låter som er lette å komme i godt humør av, forklarer trommeslager Espen Strøm.

 

Uten ambisjoner

 Verken trommeslager Strøm eller vokalist Ola Hegerstad, legger skjul på at gruppa ikke har noen ambisjoner utover det å spille musikk. Gruppas medlemmer er i alderen 30-50 år.

 

-Det var før i tiden vi drømte om å bli rockestjerner, sier Herigstad og smiler, før han utdyper:

-Nettopp det at vi har en spredt aldersammensetning forteller vel det meste om ambisjonene våre. Vi er et knippe musikanter som kommer sammen for å ha det gøy. De fleste av oss jobber mer enn andre folk. Både jeg og Espen driver for oss selv. Øve har vi nesten ikke tid til. Musikken er vår form for avkobling. Det er gjennom musikken vi får ut aggresjon.

 

Espen Strøm nikker enig.

 

For bandet som hovedsakelig har Jæren som boltreplass, er musikken blitt en måte å dyrke det sosiale liv. Andre trener fotball, tar seg en løpertur eller går på helsestudio. For Ållveltes med Herrådå er musikk og underholdning veien til trim og komme i kontakt med andre mennesker. Noen tanker om å gi ut plate sysler de heller ikke med.

 

- Plateutgivelse krever framfor alt mye tid. Konsertene ville hatt et mer begrenset publikum om vi skulle spilt våre egne sanger. Nå kan vi underholde et større publikum og samtidig ha et mer avslappet forhold til musikken, sier Hegerstad.

 

- Vi er som et band fra godt gammelt band som spiller opp til dans, skyter Strøm inn. 

Slår seg løs

Men når bandet først opptrer skjer det med brask og bram. Det skal bruse i blodet, og beina skal begynne å rikke på seg. Om det er julebord for Statoil eller dans på lokalet slår folk seg løs. Det er alltid toner som treffer når Ållveltes og Herrådå trør til.

 

Av Tor Gunnar Tollaksen

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Musikk, Ållveltes, Herrådå,

Nyheter

Død løvetann

Død løvetann

Om det å være løvetannbarn ...

Friminutt

Friminutt

Små gullkorn om det kjente og nære ...

Hjertestier

Hjertestier

Gå ordstiene, og se hva de betyr for ...

Samtalemagi - Opplag 2

Samtalemagi - Opplag 2

Boken for alle anledninger og relasjoner ...

Hev ditt blikk

Hev ditt blikk

Forfatter byr på seg selv i denne åpne ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...