Multitalentet fra «ghettoen»

17.08.2020
Multitalentet fra «ghettoen»
Lyrikkforlaget
Khalid Ezzouhri

Khalid Ezzouhri er en spennende, ny stemme fra Oslo. Den unge forfatteren har mange jern i ilden og er nå klar med diktboken «Oslos hjerte», som kommer ut på Lyrikkforlaget.

Diktskrivingen begynte han med etter å ha sett en venn dele flere dikt på Facebook.

– Jeg sendte vennen min egne dikttekster og spurte om hans mening, forteller Ezzouhri. – Jeg ble overrasket over de gode tilbakemeldingene. Jeg begynte å dele diktene mine på Facebook, der jeg også fikk veldig mange likes og meldinger av folk som ønsket å dele diktene mine videre. Noen ville legge til sin egen vri på dem, mens andre bare ville dele.

– Jeg ble så oppfordret av mange til å skrive diktsamling, forteller forfatteren videre. – Jeg begynte derfor å skrive nesten hver dag i et helt år.

Tre bøker

Resultatet av skrivingen ga nok stoff til to diktsamlinger (en på norsk og en på engelsk) og en roman. «Oslos hjerte» er den første diktsamlingen og Ezzouhris debutbok. Temaene i boken er drama, krim og kjærlighet. Diktene handler om oppveksten i «Norges ghetto», og budskapet er kjærlighet og motivasjon.

– Min egen motivasjon og inspirasjon i skriveprosessen har vært min kreftsyke mor, forteller Ezzouhri. – Jeg har alltid ønsket å glede henne, overraske henne og gi henne det beste livet hun kan få.

«Oslos hjerte» er en svært personlig bok og forteller en unik historie. – Dette er en bok som viser hvordan oppveksten i «Norges verste blokk» har skapt et multitalent som begynner å slå an i Norge som både forfatter, skuespiller og snart artist. 

Historisk bokprosjekt

Ezzouhri mener at hele Norge bør ha boken i bokhylla. – Denne boken skal gi et innblikk i hvordan oppveksten i «Norges ghetto» påvirker befolkningen der og hvordan flere og flere talenter får sine gjennombrudd. Boken er historisk, og du bør absolutt eie en!

Dette blir heller ikke det siste vi hører fra Ezzouhri: – Jeg har mange spennende prosjekter på gang, og det vil komme flere bøker. Jeg har skrevet to diktsamlinger, en på norsk, en annen på engelsk, samt en roman. I tillegg til dette er det planer om å lage noe nytt og spennende som alle kan glede seg til!

Audun Rømcke

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...