En kokebok til begjær for enhver

09.12.2019
En kokebok til begjær for enhver
Forlaget Press
Familiekokeboka

«Tiårets kokebok» kalte Aftenposten «Familiekokeboka», som nå foreligger i en splitter ny utgave på 512 sider med oppskrifter og lekre bilder. Det er ikke småtterier, og det er bare å begjære det for det det er, en herlig sammensetning av resepter på god og sunn mat for ethvert behov og for enhver gane. Boken er ført i pennen av Ole Martin Alfsen og Tom Victor Gausdal. Forlaget er Press.

«Tiårets kokebok» kalte Aftenposten «Familiekokeboka», som nå foreligger i en splitter ny utgave på 512 sider med oppskrifter og lekre bilder. Det er ikke småtterier, og det er bare å begjære det for det det er, en herlig sammensetning av resepter på god og sunn mat for ethvert behov og for enhver gane. Boken er ført i pennen av Ole Martin Alfsen og Tom Victor Gausdal. Forlaget er Press.

Det er fort gjort å stå fast når man skal lage middag hver dag. Det er like fort gjort å gjøre seg bort i en saus eller hva det nå ellers måtte være, men denne boken gir råd og veiledning og fører den som står ved kjøkkenbenken og gryten, trygt gjennom prosessen.

De aller fleste av oss lager mat. Noen er gode på kjøkkenet, mens andre nøyer seg med å koke poteter – og kanskje knapt nok det. En del av kunsten ved å lage mat handler om å ha mot til å gjøre det. Selvfølgelig har alle bommet både én og ti ganger, men mer enn noen gang tidligere gjør øvelse mester – og øver du deg i kunsten å lage mat, skal det ikke så forferdelig mye til før den gode retten etter den andre finner veien til middagsbordet.

Slår du opp i foreliggende bok på nær sagt hvilken som helst side, finner du den presise oppskriften som kan gjøre deg til tilnærmet mesterkokk. I begynnelsen er det klokt å følge resepten til punkt og prikke. Når du blir sikker, kan du lage dine egne varianter. Det er det som er morsomt.

«Familiekokeboka» har et godt register som det er enkelt å finne frem i, og som hjelper både deg og meg til å få ideer til hva vi skal servere. Noen ganger handler det om å gjøre det enkelt, andre ganger litt mer avansert. Da er det bare å bla og finne frem. Det er både råd og dåd å få mellom disse sidene.

Boken er holdt i et lett språk uten for kompliserte forklaringer – og den gjør det til en fest å lage mat for både store og små anledninger.

Hvis jeg skal påpeke noe som ikke er så enkelt, er det bokens format og innbinding. Den kommer med rett rygg. Det gjør det vanskelig å bla, og det er vanskelig å få boken til å ligge på bordet. Men hvis vi ser bort fra dette, er «Familiekokeboka» en bok til glede, nytte – og begjær. Det er bare å gå i gang ved kjøkkenet.

God fornøyelse!

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Glimt fra okkupasjonen – Bind 5: Alarmstart

Glimt fra okkupasjonen – Bind 5: Alarmst...

Luftrommet over Rogaland - en kamparena for ...

Ingen unnskyldninger

Ingen unnskyldninger

ikke ta meg for gitt da forsvinner jeg for ...

Inntil

Inntil

Et hvert menneske har sin fortelling og mulighet ...

Tanker på tur

Tanker på tur

En diktsamling fra en forfatter som tenker ...

Med himmelen som rynker

Med himmelen som rynker

la døren til mulighetene alltid stå ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...