Heine Grov

01.12.2009
Heine Grov
Stolte Heine

Heine Grov (f.1962) vart kjøkkensjef allereie som 21-åring ved Noregs første fiskerestaurant, Enhjørningen.

Sidan har han arbeidd som kjøkkensjef ved fleire restaurantar og hotell, men er mest kjend som ”Jærkokken” og drivkrafta bak ”Det jærske kjøkken”. Han har i tillegg til kokeboka Jærkokken (2009) gitt ut matheftet NY:T i lag med Ruth-Hege Holst og boka ”Det Jærske Kjøkken” (2005) i lag med Målfrid Snørteland.

I 2006 fekk han Bryne Vels trivselspris og i 2009 vart han heidra av Rogaland Bondelag for arbeidet sitt med å løfta fram lokale råvareprodusentar og setja søkelys på kvalitet.

Heine Grov arbeider nå som freelance kokk under namnet ”Jærkokken” der han held alt frå foredrag til kurs og levering av mat til dei fleste anledningar, men alltid med fokus på lokale råvarer og produsentar, samt bruk av nynorsken.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Heine Grov, Det Jærske Kjøkken,

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...