Ord som treffer og oppmuntrer

12.09.2022
Ord som treffer og oppmuntrer
Lyrikkforlaget
Line Storstein

Det gode du sprer vil alltid finne tilbake til deg.

– Mennesker har kontaktet meg for å takke etter at de har vært innom Instagram-kontoen. Ordene mine treffer, de hjelper og de oppmuntrer. Disse tilbakemeldingene betyr svært mye for meg, sier Line Storstein, som er født og oppvokst på Hellesylt på Sunnmøre, men som har bodd på Lillehammer de siste 20 årene. Hun er mor til to gutter.

 

At det skulle bli Instagram-konto og bok, var ingen selvfølge. Storstein har alltid vært glad i å skrive, både dikt og artikler, men det måtte motgang til før hun valgte å publisere tekstene sine.

– Jeg har alltid vært glad i å skrive, og begynte å skrive dikt tidlig i tenårene. Men så ble det en lang pause i skrivingen. Gjennom en tøff periode fra starten av 2020 og til nå, har kreativiteten kommet tilbake igjen for fullt. Det uperfekte livet har blitt viktig for meg å sette lys på, og jeg kan noen ganger kjenne meg overveldet over det jeg opplever som samfunnets altfor trange «rammer» – der vi alle, små og store, skal passe inn, sier diktdebutanten.

Hun er veldig opptatt av den psykisk helsa vår.

– Det å bry seg om andre mennesker for den de er, og gi dem følelsen av at de ikke står helt alene, er essensielt for meg i skrivingen. Det å føle at jeg gir noe til de som leser, er viktig med denne boka. Gode tilbakemeldinger på diktene fra følgere, familie og venner var helt klart en del av avgjørelsen om å sende manuskriptet inn til et forlag.

 

Til daglig jobber Storstein i barnehage. Fritiden tilbringes utendørs.

– Jeg er et friluftsmenneske, og er veldig glad i å gå i fjellet. Jeg holder meg i form gjennom løping flere ganger i uka. På vinteren går jeg mange fine turer på langrennsski. Jeg eier en packraft, og er ute og padler så ofte jeg har mulighet, forteller forfatteren.  

Hun er også en ivrig hobbyfotograf og tar mye naturbilder. Mange av disse bildene pryder boken og utgjør et viktig supplement til de treffende tekstene.

– Noen dikt er inspirert av andre, men de aller fleste er hentet fra mitt eget liv. De gjenspeiler følelser jeg har kjent på og opplevelser jeg har vært gjennom. Tekstene mine er forholdsvis korte, enkle og tydelige. Jeg håper å treffe en nerve hos leseren, gjennom få, men verdifulle ord.

 

Line Storstein har skrevet flere artikler for aviser og nettsider, og hun er spesielt engasjert i temaer rundt skolesystemet vårt, mobbing og utestengelse.

– De siste par årene har jeg engasjert meg spesielt i temaet som omhandler sorgen barn har over å slutte i barnehagen. Dette har jeg skrevet både en artikkel og en barnebok om. Boka er ikke i trykk enda, men manuskriptet ligger klart. Jeg har også skrevet utallige dikt og ord som jeg har liggende på vent, og jeg kjenner allerede at jeg har veldig mye å gi en eventuell diktbok nummer to.

Redaktør -

Nyheter

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Men sofaen er din til odel og eie

Men sofaen er din til odel og eie

«Jeg vet jeg er for mye for deg ...»

Forstandens fjolleri

Forstandens fjolleri

Hvordan å elske den som bare elsker ...

Er det bare meg

Er det bare meg

Her er dikt til ettertanke

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...