Et julehefte for både deg og meg

24.11.2021
Et julehefte for både deg og meg
Håvard Mossige
Glad Jul!

Juleheftenes tid er heldigvis ikke forbi. Nesten hvert år når det nærmer seg midten av november, popper juleheftene opp i butikkene – «Finnbeck & Fia», «Vangsgutane» og «Tyrihans». For ikke å snakke om «91 Stomperud» som alltid kom hjem til jul. De er like trofaste som Lassie; verdens mest kjente hund som aldri sviktet. Slik er det med mange julehefter også.

De tre siste årene har vi fått en ny type julehefter som bør fange oppmerksomheten til den som vil feire både før, under og etter julehøytiden og som vil ha lesestoff langt ut i januar. Det er Håvard Mossiges julehefte som nå er ute med en ny utgave – «Glad Jul – lystige glimt fra gamle dagers julefeiring».

Årets julehefte i et godt hefteformat, er spekket med små og store historier, med bilder fra gamle dagers julefeiringer, av avisnotiser, av historier, vitser og spørrekonkurranser. Det er nesten ingen slutt på det – og det er bare å glede seg. Her er det noe å lese for enhver i både hus, hjem og hytte.

Håvard Mossige har funnet en genistrek når han plukker frem gamle avisannonser og klipp og setter det inn i en sammenheng som viser at det er lite nytt under solen, men likevel på en annen måte. Det er både morsomt og annerledes – og det bærer.

Julen er familiens høytid. I årets hefte er det både familiejul og annen jul – og barnas jul med juletre, lys, pynt og pakker. Alt dette og mye, mye mer har Mossige fått plass til på 98 julesider som bare venter på å bli lest i de tusen hjem.

Jul er glede, fred og harmoni. Jul er mat, presanger og marsipan. På en forunderlig måte har Håvard Mossige laget en mix av det hele på årets julebord hvor det bare er å forsyne seg. En side, så en til og enda en. Det er glede og moro og det er jul.

Og dersom du sitter der alene i julen, kan du glede deg likevel over dette gedigne juleheftet «Glad Jul». Julen kommer til alle og årets hefte kan være en god presang til deg selv midt i julestria. Innholdet er nemlig slik at du kan koste på deg det flotteste av alt – uansett høytid – et godt smil.

Da er vi der hvor vi skal være.

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Ene-Bjarne - Forloverens makt

Det blir ellevill dramatikk og litt romantikk ...

Vilja vil ikke

Vilja vil ikke

En dag får Vilja gjøre som hun ...

De ropende tankenes hvisken

De ropende tankenes hvisken

Dikt om sorgens ansikter

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...