Vennskap til tross for ulikheter

26.10.2021
Vennskap til tross for ulikheter
Forlagshuset Publica
Hege Edvardsen Sagstuen

– Man kan lære mye av hverandre, selv om man ikke har mye til felles.

Kanskje er det nettopp ulikhetene som gir oss nye perspektiv på saker og gir oss muligheten til å gjøre ting bedre, sier Hege Edvardsen Sagstuen, som er klar med den tredje boka om katten Mingus.

 

Rotta Roy er et nytt bekjentskap i bokserien, og hovedperson sammen med Mingus, selvsagt, og Ikaros, som også er en katt. Rotta og kattene er jo nokså forskjellige med hensyn til størrelse, kosthold og livsstil, men de er alle opptatt av trygghet, kjærlighet og å få det de trenger for å leve et godt liv.

 

Hege E. Sagstuen er firebarnsmor, etablert som kokk og kokebokforfatter, og med en sterk lidenskap for katter. Hun liker også å skrive barnebøker, og bruker kattene sine som inspirasjon. Hun forteller om skrivingen:

– Jeg elsker katter og prøver å sette meg inn i deres liv, betraktet fra deres ståsted. Som alle dyreelskere finner jeg stor glede i å observere dyrene mine, hvordan de uttrykker seg og hvordan de reagerer. De kommuniserer jo aktivt, og da fantaserer jeg om hva de kunne ha tenkt om de hadde ord. Kattene, spesielt, forholder seg til oss mennesker, hverandre og den verdenen de lever i, og rottene vet vi jo er svært intelligente og lærenemme dyr.

 

«Mingus, Ikaros og Rotta Roy» passer godt for barn i alderen 6–9 år. Den har fargerike og fantasifulle illustrasjoner, som gjør lesestunden på fanget til en god opplevelse for både barna og den voksne som leser. Teksten er også formulert slik at den skal være enkel å lese for barn som har lært å lese selv. Illustrasjonene kan godt føre tankene og samtalene videre, ut fra historien i boka og inn i leserens eget liv. De bidrar også til at vi blir bedre kjent med kattene, rotta og dyr og mennesker de omgir seg med.

– Boken handler om ulikheter, sorg, glede, vennskap og utfordringer som vi alle står overfor. Det er også en del moral i boken som belyser at vi mennesker har noe å lære av dyrene med hensyn til å ta vare på jorden, fortsetter Hege.

– Dette er en koselig barnebok for alle barn, og særlig for mennesker som lever sammen med dyr. Den gir også små og store litt å tenke på, for vi kan kjenne oss igjen i situasjoner som oppstår, og i både gode og vonde følelser som er naturlige reaksjoner på ting som skjer – og som absolutt er gjenkjennelige i alle menneskers liv.

 

Redaktør -

Nyheter

Aldri hjemme

Aldri hjemme

De spør hvordan det var, å flykte ...

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...