En bruksbok i hjernetrim for hunder

01.10.2021
En bruksbok i hjernetrim for hunder
Christina Sondermann
Hjernetrim for hunder

I avisene står det i disse dager artikler om folk som har kjøpt hund under pandemien og som nå ikke vil ha dem lenger...fordi de er til bry. Aller helst vil «pandemikjøperne» avlive hunden, men noen kloke veterinærer sier nei og vil ikke ta livet av friske dyr. Det er en klok og voksen tankegang. Et dyr er et dyr – og et liv. Det er vanskelig å komme utenom.

Men – det finnes noen som kjøper hund fordi de vil ha hunden for hundens egen skyld; ikke for menneskets. Det er den rette og beste innstillingen for et lykkelig forhold mellom dyr og mennesker.

Det er lite som kan være så vakkert som en hundevalp. Men en valp er ikke bare en valp. Den klarer seg ikke selv. Den trenger varme, hus, vann, mat og masse kjærlighet for å bli en voksen og selvstendig hund. Til dette finnes det mange hjelpemidler – kurs, bøker...og tid...uendeligheter av tid og tålmodighet.

I boken «Hjernetrim for hunder» støter vi på dette og den som vil kan få en glimrende innføring i hund og hundehold i denne boken og ikke minst lese og lære hvordan man kan utfordre hunden sin til å nå stadig lenger i forhold til seg selv. Å presse et dyr har ingen hensikt, men å lære ved lek og ha det moro er hunder eksperter på – uansett rase og stand.

«Hjernetrim for hunder» er ført i pennen av Christina Sondermann og oversatt fra tysk. Det gjør at den leken og de aktivitetene som presenteres også har et visst interkontinentalt preg; noe som styrker bredden i leken.

Vi tenker kanskje at lek er enkelt. Det skal være det, men ved å putte inn enkelte triks og «tenkenøtter» utvikler hunden seg og får en type betinget innsikt i hvordan det hele fungerer. Premiering etter å ha løst oppgaven er kanskje det viktigste. På de siste sidene i boken er det et kapittel hvor oppskrifter på hundesnop presenteres. Klokt innslag i en bok om hundeoppdrett.

«Hjernetrim for hunder» er en enkel og lettlest bok med klare mål for det hunden tilbys av lek og læring. Den er full av gode fargebilder – og på 116 sider med egne notatsider for egen hund, har hundeeieren virkelig noe å jobbe med som både hunden og eieren kan bruke og bli glade for. Dette er rett og slett en bruksbok.

Bjeff, bjeff! Lykke til!

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Blodskam

Blodskam

Med én fot i graven ...

Even

Even

Om et barns ubetingede kjærlighet til ...

To lyse hundar

To lyse hundar

Ikkje alt skal fram i lyset. Ikkje på ...

Jugoland. Om Jugoslavia, nordmenn og nye land på Balkan.

Jugoland. Om Jugoslavia, nordmenn og nye ...

Kva står att av Jugoland?

Én dag til

Én dag til

Det gjelder å si til seg selv at man ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...