«Kan jeg, kan du…»

09.09.2021
«Kan jeg, kan du…»
Bård Hoksrud og Hege Hasler Barhaughøgda
Slankereisen

Ganske morsomt ... Stortingsrepresentant Bård Hoksrud som ikke er noen fysisk lettvekter ville gjerne gå ned i vekt og la ut på Slankereisen med ingen ringere enn den kjente slankesykepleier og diabetesekspert, Hege Hasler Barhaughøgda. Sammen la de ut på en slankereise hvor målet var å få Hoksrud ned i vekt. Det var mer enn nok å ta av!

Slankereisen er blitt til bok ved samme navn, og nå kan vi alle være med Bård og Hege gjennom mat og tusenvis av kalorier for at du og jeg selv kan gå ned i vekt. Det er ikke nødvendigvis lett, men som Bård Hoksrud sier: «Kan jeg, kan du...».

Det vil være en stor overdrivelse å si at slanking er lett. Det er faktisk langt lettere å spise. Det medgir gjerne Hoksrud i forordet, og han var både negativ og spørrende til et slankeopplegg med Hege, men han var samtidig positiv og ja-innstilt. Det ble til et opplegg.

Boken er delt inn i fem etapper: Begynnelsen, Vendepunktene, Planen, Gjennomføringen og Det nye livet.

All sunn slanking handler om å spise mindre og sunnere, og i en verden hvor de fleste av oss tilbys sjokolade, fine snitter på hvitt brød, ulike typer mineralvann som inneholder mye sukker, fettrik mat med fete sauser og annet tilbehør, er det ikke lett å si nei – eller å spise mindre. Men det går hvis man har en plan og et mål. Men kan rett og slett spise mindre, og kanskje si nei takk til is og kaker.

I denne lille boken hvor de fem etappene i reisen gjennomgås nøye, er det også lagt inn en god del oppskrifter som gjør at man kan lage sin egen mat. Det er enkelt og greit – og det er ikke for dyrt. Det er sammensetningen av maten det ofte kommer an på og ikke minst hva man velger å spise. Egg, fisk og grønnsaker er viktig. La det være sagt med en gang.

Dypest sett – og vi skal ikke langt ned – handler det om å spise sunt, det å holde seg i form og det å holde den vekt mange trives med – om livet. Å overspise fører ikke bare til det vi kaller livsstilssykdommer, men ofte til en utrivelig hverdag hvor det nok er ok å spise mye, men hvor et element av kjedsomhet fort kommer med i bildet. Selv om mat i prinsippet er gøy, er for mye mat – og usunn mat – kjedelig. Da er det bedre og morsommere å eksperimentere med Heges oppskrifter. De lar seg endre og kan tilpasses den enkelte. Det er det som gjør det litt spennende.

«Kan jeg, kan du», sier Bård Hoksrud for han vet hva han snakker om underveis til et lettere liv for både deg og meg!

 

 

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Én dag til

Én dag til

Det gjelder å si til seg selv at man ...

Eg går

Eg går

Har du tenkt over hvor ofte vi bruker desse ...

Bekkskrekk og andre merkelige saker

Bekkskrekk og andre merkelige saker

Slanking opplevd fra innsida ikke alltid ...

Tanker fra et fragmentert sinn

Tanker fra et fragmentert sinn

Dikt som veksler mellom kjærlighet og ...

Det hender jeg drømmer

Det hender jeg drømmer

Et innblikk i sinnsstemninger og levd liv ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...