Fra salg til omsorg

10.10.2019
Fra salg til omsorg
Lyrikkforlaget
Trond Grytan

Etter en livskrise tok Trond Grytan i 2018 et viktig veivalg. Han hadde jobbet 20 år i salgsrelaterte yrker, men valgte nå å gå inn i helsesektoren. – Det å jobbe med mennesker i sårbare situasjoner er svært givende og interessant. Man lærer mye om mennesker og ikke minst om seg selv.

Tanker og følelser ble til dikt

Prosessen med å finne tilbake til seg selv etter krisen resulterte i en mengde nye tanker og følelser. – Etter nesten to år med ukentlige besøk i psykiatrien hadde jeg justert tankesettet og livet så mye at livet begynte å snu til det positive. Jeg har aldri følt at jeg har vært spesielt kreativ, men det skjedde noe i prosessen der jeg måtte justere livet.

Tankene og følelsene ble etter hvert til ord på papiret. Grytan la ut noen få dikt i sosiale medier og ble overrasket over hvor fine tilbakemeldinger han fikk. – Diktene ble flere, tilbakemeldingene ble mange og positive.

Til slutt tok han sjansen på å sende inn et manus til vurdering, og han fikk napp hos Lyrikkforlaget, som nå gir ut diktsamlingen «Tryggheten i masken».

Vi må kaste masken

Grytan er opptatt av ærlighet, at tanker og følelser ikke må fortrenges. – Boka handler om et levd liv. Om innestengt ærlighet. Vi er flinke til å ta på oss den trygge masken når vi går ut døren. Vi må lære oss å kaste masken, se oss mer i speilet og møte sannheten.

Han er også opptatt av å sosialisere andre mennesker. I tillegg til å ha vært fotballdommer i en mannsalder drifter han også forum på sosiale nettverk, der nettopp det sosiale står i fokus.

Budskapet i diktsamlingen er at det alltid fins håp. – Den handler om å bruke livets erfaringer og omsette dem til noe positivt. Om kjærlighet til livet og menneskene i livet. Om å ta tak i livet når regnet slår mot oss. Jeg vil vise at den vanlige mannen i gata klarer å møte verden på en ærlig måte. At vi kan bruke omverdenen om vi våger å fortelle sannheten. For sannheten er det ingenting som kan slå.

Redaktør -

Nyheter

Jerndikt

Jerndikt

Et forsøk på å forstå ...

Da bikkjene gikk løse

Da bikkjene gikk løse

Tilhørlighet Å bli tatt imot med ...

Aller helst vil eg danse

Aller helst vil eg danse

Det lakkar og lir … - Kom, lat oss snu timeglaset ...

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

En gripende reise gjennom generasjoners kamp, ...

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...