Kjærlighetens mangfold

12.11.2018
Kjærlighetens mangfold
Lyrikkforlaget
Jan Kidøy

En praktfull bok med varme og humor som rører ved våre innerste strenger!

Hvem er du?

Som person er jeg en enkel sjel som ikke stiller store krav til livet, men som nyter alt livet har å by på. Naturen, med alle sine former, farger og dufter, er spesielt viktig for meg, og jeg ser på oss mennesker som en del av noe større.

Jeg interesserer meg for kunst og kultur i videste forstand og gleder meg over alt som er vakkert. Interessen for detaljer har gjort meg til en ivrig hobbyfotograf, noe jeg er glad for å kunne bruke i forberedelsen av bøkene mine.

Jeg har alltid hatt lett for å uttrykke meg skriftlig og å kunne sette ord på tanker og følelser i skrift heller enn i tale. Den første boken min, «Eg vil ikkje», ser jeg nå på som et slags prøveprosjekt, mens jeg i ettertid føler jeg har funnet en uttrykksform som jeg kan stå inne for.

Hvordan fikk du idéen til boka?
Idéen til boka var egentlig litt pussig: Jeg hadde tatt 16 bilder av et stokkandpar som svømte, dukket og spiste i båtstøa i mitt nærområde, og så fikk jeg lyst å skrive et lite dikt til hvert bilde. Men etterhvert kom det flere idéer og tanker, 16 ble til 20 og fremdeles hadde jeg mer stoff å ta av. Dermed besluttet jeg at jeg ville fortsette til jeg hadde 100 dikt om kjærlighet.

Fortell kort om bokas handling/tema og målgruppe.
Boka handler utelukkende om kjærlighet i en eller annen form, på en eller annen måte, og henvender seg til alle, både unge og voksne, ettersom kjærlighet er et universelt tema som er uavhengig av alder, kjønn og status.

Hva er budskapet i boka?
Budskapene i boka er mange, men er ment å skulle få leseren til å tenke over de forskjellige aspektene ved kjærligheten, og hvor gjennomgripende den er i våre liv.

Hva har vært din drivkraft eller inspirasjon i skriveprosessen?
Inspirasjonen til diktene kommer ofte som en idé eller tanke, eller fra et bilde eller en personlig opplevelse. Noen av diktene har sitt utspring i medmenneskelige forhold som jeg har sett eller hørt om.

Hvilke forventninger har du til utgivelsen?
Jeg har store forventninger til denne utgivelsen, ettersom jeg kjenner meg nokså trygg på at mange vil like boken både når det gjelder det lyriske innholdet, formatet og layouten, samt bildene.

Hvordan skiller boka seg ut fra andre?
Boken skiller seg ut ved at den inneholder mange viktige sannheter som er sagt med få ord, i en fin rytme og i en nynorsk språkdrakt. Det at den er illustrert med egne fotos setter en ekstra spiss på boken.

Hvorfor bør folk kjøpe denne boka?
Boken er den ideelle gaven til dem som «har alt». Mange vil kjenne seg igjen i bokens budskap, og i tillegg kommer den i en tiltrekkende innpakning. Siden kjærlighet er et universelt tema er det noe som angår alle til alle tider, så boken kan passe til både unge og gamle. Den kan være en fin gave ved dåp, konfirmasjon, bryllup eller jubileum, og den kan tas fram om og om igjen, ettersom mange av diktene åpner for flere mulige tanker og fortolkninger.

Har du flere prosjekter på gang? Oppfølgere?
Jeg har tanker om minst én oppfølger sentrert om samme tema. Den neste boken vil i så fall dreie seg om sider ved samlivet mellom to personer, og foreløpig arbeidstittel er «Ro for to». Jeg har mye stoff å ta av, og har fremdeles mye på hjertet som jeg ønsker å formidle.

 

Forlag: Lyrikkforlaget

Forfatter: Jan Kidøy

Tittel: Kjærleik i 100

ISBN: 9788283980110

20x13, innbundet

128 sider, rikt illustrert

Kr. 269

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Jan Kidøy, kjærlighet, kjærleik, dikt,

Nyheter

Hjertesnakker II

Hjertesnakker II

Vi minnes ikke dager, men øyeblikkene ...

Humor og alvor - hånd i hånd

Humor og alvor - hånd i hånd

Dikt om ordets makt Kunne man slette, kunne ...

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

Trond Evenstads motto er «Aldri så banalt ...

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...