Dikt som lar deg sveve

08.11.2018
Dikt som lar deg sveve
Lyrikkforlaget
Einar Mathisen Hansen

Dette er dikt for deg som har lyst til å drømme seg vekk i en annen virkelighet!

Jeg er 25 år gammel og er oppvokst i Svolvær, Lofoten. Jeg er nyutdannet lege og bor for tiden i Tromsø. På fritiden liker jeg reising, kunst, matlaging, litteratur og musikk.

De siste årene har jeg hatt en glødende interesse av å skrive dikt. Skrivingen har tilført en ny mening til livet mitt og bidratt til å utvikle meg mye som person. Det har vært en plattform for å sette farge på de tingene som virkelig er viktig i livet for meg.


Har du utgitt noe tidligere?
Nei, dette er min første diktsamling, og her har jeg har samlet de aller beste diktene fra de tre siste årene i én samling.

Hvordan fikk du idéen til boka?
Jeg satt alene en stille junikveld i mørket og skrev et dikt til min kjære. Ved en tilfeldighet hadde jeg samme dag tatt frem et bilde av Claude Monet på PC-en. Og jeg begynte å la pennen vandre til følelsene maleriet ga meg. På mange måter var dette en befrielse for meg. Jeg begynte å utforske tanker jeg aldri hadde rørt ved før og se livet slik det utfoldet seg foran meg. Jeg var fri, og kunne røre ved et mørke ingen andre kunne se. Og ut av dette, ble gradvis diktene til denne samlingen skapt.


Fortell kort om bokas handling/tema og målgruppe.
Mange av oss har ikke lest poesi før. Men dette er en samling av dikt jeg tror alle vil kjenne seg igjen i. Dette er dikt for deg som har lyst til å drømme deg vekk i en annen virkelighet. Til deg som har lyst til å vekke de innerste følelsene og dype tankene om livet, og la de komme til uttrykk gjennom ord.


Hva er budskapet i boka?
Boka handler om å miste alle forutinntatte oppfatninger om hva livet er, og lar deg flyte fritt i et sted hvor alle tanker er uberørte. Den lar deg filosofere, drømme og gir et hjem til den delen av oss vi ofte gjemmer bort i en travel hverdag. Og setter ord på det mørke vi alle bærer med oss.


Hva har vært din drivkraft eller inspirasjon i skriveprosessen?
Vi har alle noe som inspirerer oss på ulike måter. For meg kan det være et nydelig maleri, en regntung kveld på en café med gatelyset ute hvilende over. Det kan være en poetisk symfoni som fyller luften eller å se inn i øynene på jenta jeg elsker.

Hvilke forventninger har du til utgivelsen?
Jeg har oppriktig tro på at dette blir en bra bok. Jeg har lagt hele mitt hjerte og sjel i diktene, og jeg håper og tror at dette er en bok de fleste vil kunne kjenne seg igjen i.


Hvordan skiller boka seg ut fra andre?
Diktene mine er tradisjonelle og estetiske i språket, noe jeg tror mange vil sette pris på. Samtidig belyser de hverdagslige følelser på en unik måte og kan gi leseren en reise i en frihet mange søker i livet.

Hvorfor bør folk kjøpe denne boka?

Jeg tror alle har en indre drømmer i seg. Noe som venter på å komme ut. Denne boka kan bidra til å vekke disse følelsene. Den kan la leseren gjenskape de vakreste øyeblikkene kjærligheten har tilført i livet. Og sette ord på de gangene tomrommet har slukt dem. Jeg tror den passer perfekt på mørke kvelder, med lett pianomusikk pustende i bakgrunnen og levende lys rundt.


Har du flere prosjekter på gang? Oppfølgere?

Poesi er en stor lidenskap for meg og jeg kommer til å fortsette å skrive. Jeg håper selvsagt på muligheten til å utgi mange bøker og sette mitt merke på litteraturen i fremtiden.

 

 

Forlag: Lyrikkforlaget

Forfatter: Einar M. Hansen

Tittel: Vi skulle sveve som månen

ISBN: 9788283980103

13x20, innbundet

96 sider

Kr. 249

Redaktør -

Nyheter

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Men sofaen er din til odel og eie

Men sofaen er din til odel og eie

«Jeg vet jeg er for mye for deg ...»

Forstandens fjolleri

Forstandens fjolleri

Hvordan å elske den som bare elsker ...

Er det bare meg

Er det bare meg

Her er dikt til ettertanke

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...