Hva skjuler seg bak ordene?

20.02.2017
Hva skjuler seg bak ordene?
Per-Arne Reinstad

Forlaget Publica Bok er ute med en diktsamling, «Det usagte, bak ordene». Hvem og hva skjuler seg bak ordene? Jeg lar forfatteren Per-Arne Reinstad fortelle.

Jeg født og oppvokst i Godfjord, Sortland kommune i Nordland. Fra tidlig ungdom har jeg skrevet, og har hatt dikt publisert i aviser, tidsskrifter og magasiner opp gjennom årene. Det meste av mitt yrkesliv med utdanning som sykepleier og medic i Nordsjøen har jeg bodd i Oslo. Nå, som pensjonist tilbake i Vesterålen, konsentrerer jeg meg om skrivingen og et lite katteoppdrett for rasene Perser og Exotic.

Inspirasjonen

Min bok består av 40 sjølstendige tekster. De fleste korte og talende, hvor ord blir billedliggjort i lyriske sammenhenger, der de fleste tilhører den dramaturgiske sfæren.

Etter å ha skrevet tekster i mange år, delte jeg disse med noen av mine venner. De oppfordret meg meget sterkt til å gjøre mer ut av dette.

Likeså var responsen positiv fra lesere som hadde sett noen av mine dikt i aviser – landet rundt. Etter dette meldte behovet seg for å dele mine ord med et større publikum, og tanken rundt ei bok var født.

I mitt lange yrkesliv møtte jeg både klienter og kolleger som tilførte meg mye kunnskap om bl.a. mennesket og menneskesinnet, livshistorier og holdninger.

Det i seg selv ble en kilde til inspirasjon og interesse, likeså refleksjoner rundt historier, natur og dyr. Ja, alt som rører seg rundt oss mennesker.

Det som ligger bak

Bokas tittel – Det usagte, bak ordene – håper jeg vekker interesse og pirrer nysgjerrigheten, bl.a. på hva som skjuler seg bak de allerede nedskrevne ord …

Jeg har i boken min, bevisst gått bakom ord, handlinger og hendelser, og har prøvd å få fram det som ligger bak, ved hjelp av egen erfaring, intuisjon og refleksjon.

Det har vært en lang prosess, samtidig som enkelte tekster kom raskt ned på papiret. Jeg tror underbevisstheten vår jobber hele tiden, også når vi sover, og plutselig gjør vår bevissthet det hele klart og tydelig for oss …

Ut i fra reaksjonene jeg har hatt på mine tidligere dikt og tekster, håper og tror jeg at dette vil nå et større publikum, der mange flere mennesker vil finne samklang, assosiasjon og glede over de ulike tekstene mine. 

Svein Kåre Gunnarson

Stikkord i denne artikkelen
dikt, poesi, dramaturgisk,

Nyheter

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Men sofaen er din til odel og eie

Men sofaen er din til odel og eie

«Jeg vet jeg er for mye for deg ...»

Forstandens fjolleri

Forstandens fjolleri

Hvordan å elske den som bare elsker ...

Er det bare meg

Er det bare meg

Her er dikt til ettertanke

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...