Skummelt og morsomt i jungelen

22.09.2015
Skummelt og morsomt i jungelen
Margareth Helen Jacobsen

– Jeg ønsket å skrive en historie med mye humor, forteller Margareth Helen Jakobsen. – Vill og spennende, men likevel med mye mening, en historie jeg og sønnen min kan lese og le av når han blir eldre.

– Jeg ønsket at hovedkarakteren skulle være en sterk karakter, både fysisk og mentalt, men som likevel hadde et stort hjerte. Jeg syntes en gorilla passet perfekt til det. Han er sjefen og jungeloverlegen i en vill og gal verden, med få regler. I Amazonas dype jungler kan alt skje.

– Jeg har laget cover og illustrasjonene til historien selv, og har virkelig kost meg med å lage dem. Håper karakterene blir like levende for leserne som de er i mitt hode.

– Historien er ment å være spennende, uforutsigbar, skummel og også romme litt kjærlighet. Den er muligens en oppmuntring for barn som har vært mye på sykehus, og foreldre som jobber i helsebransjen vil kanskje få seg en god latter. Boken har en kanskje noe uventet, men likevel passende slutt? Historien er til tider ganske så skummel, men den er iblandet så mye humor, at jeg mener det tar brodden av å bli ordentlig skummelt for barna. Da ler de samtidig av det skumle. Jeg ønsket at handlingen skulle finne sted i et sykehus i jungelen, av alle ting. Til daglig jobber jeg på tannklinikk, så pasient–behandler forholdet er jo noe jeg er kjent med; en sykehussituasjon er ikke så langt unna, og noe jeg syns er lett å se for meg.
Denne barneboken er kanskje litt satireaktig, men er ment som en ren barnebok. 

Et budskap og et engasjement for regnskogen ligger bak boka:

– Barn kan lære mye; den rommer mye om utrydningstruede dyrearter, planter og viktigheten av å ta vare på regnskogen. Børge Brøl karakteren er veldig løst basert på personligheten til min far, som gikk bort i 2009. Hvis han hadde vært en gorilla, hehe. Men denne boken er dedikert Regnskogfondet. Den er med å støtte Regnskogfondets arbeid, noe jeg er veldig stolt av. Det er et faktum, at da jeg hadde skrevet den første versjonen av boka, og det åpnet seg for muligheten å få den utgitt, syntes jeg at jeg «utnyttet» en truet regnskog og utrydningstruede dyr for en god historie, hvis jeg ikke «gav noe tilbake». Jeg ønsker å tenke lenger enn min egen nesetipp, og hjelpe noen og noe som det faktisk står mye verre til med enn meg selv. Innen man er ferdig med å lese dette forfatterintervjuet vil det ha forsvunnet flere fotballbaner med regnskog, Hvert år forsvinner det regnskog tilsvarende halve arealet til Norge, og det kommer aldri tilbake. Det er ufattelig trist. Så jeg håper denne historien varmer hjerter så mye, at det skaper engasjement. 

Svein Kåre Gunnarson

Nyheter

Bobben og Eddie - et siste farvel

Bobben og Eddie - et siste farvel

Kanskje det nå var på tide å ...

Ja, Ka & Vi flyr høyt

Ja, Ka & Vi flyr høyt

Nye mysterier for Jacob, Kasper, og Vict...

Hertuginne av Guds nåde

Hertuginne av Guds nåde

Spennende roman fra Sagatiden om den unge, ...

Tankespinn

Tankespinn

De nære ting – hvilken påvirkning ...

Fra vugge til grav

Fra vugge til grav

Fra hjerte til hjerte, med ekte følt ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...