Debuterer med plate

21.10.2014
Debuterer med plate
Hilde Selvikvågs debutplate inneholder jærske låter som kommer ut på nyåret

Hilde Selvikvåg satser alt på egne jærske låter. Snart slipper hun sitt første debutalbum som artist.

Siden januar har Hilde Selvikvåg fra Lye vært travelt opptatt med å lage sin første plate. Hun pendler dermed periodevis fra Bryne til Etne for å spille inn platen, hvor blant annet Odin Staveland fra musikkgruppen Vamp er produsent. 

- Vi er i studio hele dagene og jobber fra morgen til kveld. Det er kanonkjekt fordi jeg kan fokusere maksimalt på musikken, sier Selvikvåg. Platen kommer ut på nyåret, og inneholder låter på jærdialekt.
- Jeg håper å kunne vise en litt ny side av meg selv med det nye albumet. Samtidig ønsker jeg å bevare det ”nedpå” og ”akustiske” uttrykket jeg har gjort tidligere, sier hun.
- Jeg håper at musikken min kan være til glede for andre og inspirere de til å sette ord på følelsene sine, sier hun. Håpet er at platen vil lede til større ting i fremtiden.
- Jeg har veldig lyst til å leve av musikken. Det er utrolig kjekt å spille på forskjellige steder og treffe forskjellige folk, og det blir spennende å se hvordan platen blir mottatt, forklarer hun.

Fra kulturskule til Idol
Selvikvåg ble introdusert til musikken gjennom mangeårig lære på Time kulturskule.
- Jeg tok private pianotimer fra jeg var 6 til 12 år, og gikk hos sangpedagog i kulturskulen fra jeg var 10 år til jeg begynte på videregående. Kulturskulen gav meg muligheten til å opptre på mange forskjellige arrangement, og jeg fikk god øving i å stå på scenen. Det er jeg takknemlig for i dag, sier hun.
Etter kulturskulen lagde hun egne sanger hjemme og opptrådde i næromådet på Lye. Senere deltok hun også i talentshowet Idol på TV2, hvor hun sang sin tolkning av låten ”Det finaste eg veit” av Hellbillies.
- Etter Idol var det var mange som spurte om jeg kunne synge sangen i bryllupene deres, og det har blitt mange av dem. Etter hvert har jeg også startet mitt eget enkeltpersonforetak og anskaffet meg et digitalt piano og PA-anlegg som gjør at jeg kan spille overalt, forteller hun.

Fargerike spilleoppdrag
I de siste årene har Hilde Selvikvåg vært travelt opptatt med å spille på flere konferanser, konserter og show.
- Julen 2012 var jeg eksempelvis på julebordshow med blant andre Thomas og Harald fra Senkveld og Klaus Sonstad fra TV2. Det var veldig kjekt, selv om jeg også ble litt starstruck, ler hun.
Selvikvåg har også nådd noen personlige milepæler i løpet av denne perioden. Våren 2012 kom den første EP-platen Løvetannfrø og året etter kom den neste singelen, Medmenneske. Senere på høsten fikk hun også oppmerksomhet for sangen ”Red is the man” – en hyllest til den tidligere Manchester United-manageren Sir Alex Ferguson.
- Samboeren min spurte om jeg kunne lage en versjon av den, og jeg har stor respekt for Ferguson – selv om jeg er Newcastle-fan. Den fikk nasjonal medieomtale, og jeg blir av og til spurt om jeg kan synge denne sangen når jeg er ute på oppdrag, gliser hun.

Melodier kan komme når som helst
I dag lager Hilde Selvikvåg mange forskjellige låter som hun mener kommer til av seg selv. Hun synger om derfor alt fra dyp lengsel og kjærlighet til det å bare ville trekke dyna over hodet noen ekstra minutter om morgenen.
- Melodier kan komme når som helst, og når jeg får melodier på hjernen så må jeg stoppe opp og synge dem inn på mobilen. Jeg må derfor ha med meg mobilen overalt, fordi det er så utrolig kjipt om melodier forsvinner, forteller Selvikvåg. Disse melodiene kan imidlertid komme i tide og utide.
- Jeg sprang en tur fra Refsnes til Obrestad og måtte snu fordi jeg fikk en hel sang i hodet. En annen gang måtte jeg kjøre av motorveien fordi melodien kom mens jeg kjørte, ler hun. Andre ganger kan det være fint med hjelp fra andre artister.
- Jeg har hatt et utrolig godt samarbeid med Karianne Arntzen, som står for en del av tekstene på albumet mitt. Hvis jeg har en melodi, kan hun legge på teksten, og hvis hun har en tekst uten melodi, så kan jeg lage melodien, sier hun.

Tøff musikkbransje
- Det er veldig uforutsigbart å være musiker fordi du aldri vet hvor mye som skjer. Alt kommer på forespørsler, og det kan være vanskelig å selge seg selv, forklarer Selvikvåg. Hun har derfor fått med seg Head of Promotion fra Oslo til å promotere sitt kommende album. De har tidligere promotert blant annet Hellbillies, Kaizers Orchestra og Susanne Sundfør, og nå skal de altså markedsføre Hilde Selvikvåg.
- Det er kjekt å lage plate, og jeg håper jo at så mange som mulig får hørt sangene mine. I dag er det nesten ikke platesalg lengre fordi det går mest i strømmetjenester, og det gjør at man får mest inntekt fra spillejobber. Man må være forberedt på å jobbe hardt, og ikke bry seg om man får noen slag i trynet, sier hun. Mulighetene står nemlig ikke alltid i kø.
- Hvis musikk er noe du kan glede deg selv og andre med, så er det ingen vits å vente. Da må du bare gi gass og øve, og gjerne lage musikk sammen med andre som liker å spille og synge, oppfordrer Selvikvåg.

Drømmer om konsert på Bryne
Selvikvågs karriere ser så langt ut som et lite eventyr, og hovedpersonen takker samboeren Bjørn Tore Lien, som i dag innehar rollen som fungerende manager.
- Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag uten samboeren min. Bjørn Tore er en ”doer” mens jeg er litt mer skeptisk. Han sier at jeg bare må gi gass, og stiller spørsmål til hvorfor jeg skal vente når jeg har gode sjanser allerede nå. Vi lever jo tross alt bare en gang, sier artisten, som har et par fremtidige prosjekter i tankene.
- Jeg har lyst til å ha konserter med band, og jeg kunne gjerne tenkt meg å spille på større områder og konserter. Samtidig har jeg lyst til å lage en konsert på Bryne, fordi jeg ikke har hatt min egen konsert enda. Jæren er en av de beste plassene å spille, og det er der hjertet mitt ligger nærmest, sier Selvikvåg. Hun har allerede visjoner for hvordan konserten skal se ut.
- Jeg ser for meg alt ifra akustiske solofremføringer med piano til full trøkk med band, lys og lyd for å vise låtene på best mulig måte. Selvsagt må vi også få til litt god drøs mellom sangene. Jeg ønsker å lage det litt koselig og samtidig skape god stemning. Det er en av drømmene, avslutter hun.

Espen Primstad

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...