All ære til Tor!

13.08.2012
All ære til Tor!
Tor Aanensen er tildelt Røde Kors fortjenestemedalje for sin utrettelige innsats gjennom 50 år.

Dette året har begynt med heder og ære til Tor Aanensen i Haugesund Røde Kors. I februar ble han utnevnt til æresmedlem i lokalforeningen, og i april fikk han Røde Kors fortjenestemedalje for sin utrettelige innsats i organisasjonen gjennom 50 år.

Hvorfor Tor fikk denne hederen, er ikke vanskelig å forstå etter å ha snakket med ham en liten stund: Han kan nemlig fortelle om da han var med å bygge Røde Kors-huset i Haugesund og Røde Kors-hytta på Fjellstøl i Etnefjellene, og hvordan det var når han var leder i det lokale Hjelpekorpset og lokalforeningsleder. Han har altså gjort mye siden han startet sin Røde Kors-karriere som markør for Hjelpekorpset i 1961.

Nå for tiden sitter Tor i Rogaland Røde Kors sin valgkomitee, han er visevert på Haugesund Røde Kors sitt julaften- og påskearrangement, samt aktiv i Hjelpekorpset sin seniorgruppe og leder av ressursgruppa til Natteravnene i Haugesund.

 

Ingen rolig tilværelse

Den pensjonerte politimannen har ikke akkurat en rolig tilværelse, selv om han er over 70 år. For i tillegg til alt han gjør i Røde Kors, er han med i det lokale Nord-Norge-laget, leder i velforeningen, jaktoppsynsmann, han handler for naboen sin på 93 år, og drar på skolebesøk i regi av Trygg Trafikk med kampanjen ”Ikke tøft å være død”. Han sier selv med en liten latter at ”Kalenderen, den må ikke bli borte!” Og når han har fri, så reiser han på biltur og sover i sovepose bak i bilen, eller reiser til utlandet på fisketur sammen med døtrene. Over gjennomsnittet sporty, med andre ord.

 

Godt kameratskap

En kan ikke annet enn å undres over hvordan det er mulig; hva gjør at en mann vier 50 år av fritiden sin til å være frivillig? I følge Tor er grunnvollene godt kameratskap i organisasjonen, at en får brukt seg til noe en har tro på, og stor bredde på aktivitetene, slik at alle kan finne noe å trives med til enhver tid. Og selv om det å omgås yngre mennesker holder ham ung, ler Tor og sier at det har sine bakdeler: ”Jeg tror fremdeles jeg kan gjøre de samme tingene som jeg trente til for 30-40 år siden.”

 

Solgte lava

Tor har opplevd mye spennende, både i og utenfor Røde Kors. Han har vært reingjeter på Andøya og sikkerhetsvakt ved OL i Atlanta. I 1973 var han lokalforeningsleder i Haugesund Røde Kors da det var vulkanutbrudd på Island, og var med å selge lava for å samle inn penger til gjenoppbygging.

Med dette aktivitetsnivået er det kanskje ikke så overraskende å lese at han har fått heder og ære før? Tor er nemlig også æresmedlem i Politiets Idrettslag, og for noen år siden ble han beæret med Haugesund kommunes høyeste utmerkelse ”De fykende måker”. I fjor fikk han prisen fra ”Birgitte Tengs minnefond” for sitt engasjement innen Natteravn-aktiviteten.

Men Tor er en beskjeden mann på egne vegne og mener selv at ”Det gjelder bare å bli gammel nok”. Og da han fikk vite at han skulle i Røde Kors-avisa, da ville han benytte sjansen til å oppmuntre folk til å bli med. Så om du sitter og vurderer å bli frivillig i Røde Kors, så har Tor et budskap til deg: ”Ingen begår noen dumhet ved å bli med. Kom som du er. Her trenger du ikke forestille deg.”

Redaktør -

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...