Alltid medmenneske

13.08.2012
Alltid medmenneske
Nina Elisabeth Molven

Nina Elisabeth Molven gikk av som leder i Stavanger Røde Kors i høst, etter seks år med ubetalt heltidsjobb i vervet. Hun ble hedret med æresmedlemskap da hun ga seg. –Frivillige i Røde Kors skal alltid være medmennesker – ikke fagfolk, sier hun.

Nina Elisabeth Molven kom på en måte inn i Røde Kors via bakveien. Hun kom til Stavanger som lærer i sykepleierfaget på Røde Kors sykepleierskole, der hun senere ble rektor. Hun lærte Røde Kors å kjenne fra innsiden, ikke som frivillig.
- Jeg ble fascinert av organisasjonen og verdier som humanitet, nøytralitet og frivillighet, forteller hun.
Molven ble senere rektor på høyskole og universitet innen helse- og sosialfaget. På 90-tallet ble hun engasjert i styret i Røde Kors. Først lokalt i Stavanger, deretter også noen år som fast møtende varamedlem i landsstyret rundt tusenårsskiftet. I 2005 pensjonerte hun seg fra jobben på Universitetet i Stavanger. Ganske snart tok hun over ledervervet i Stavanger Røde Kors – en frivillig jobb som hun karakteriserer som tidkrevende, men samtidig givende.
-Jeg hadde vært nestleder i to år før dette, og takket ja til å ta over. Mitt engasjement i Røde Kors har stort sett vært i styresammenheng. Mine evner ligger innenfor organisasjon. Jeg har dessuten opparbeidet et nettverk etter å ha jobbet innenfor helse og sosial i mange år. Det var nyttig å trekke veksler på som leder i Stavanger Røde Kors, sier hun.

15-16 aktiviteter for barn og unge
Noe av det første som skjedde etter at Molven tok over som leder, var at Stavanger Røde Kors fikk ansatt en frivillighetskoordinator i full stilling. Hun satt som leder i seks år. I dag er det tre koordinatorer. Stavanger Røde Kors har totalt 15-16 aktiviteter for barn, ungdom, studenter, fengselsinnsatte, rettsvitner, ensomme eldre og andre som trenger støtte. 450 frivillige yter en innsats i Stavanger Røde Kors.
-Vi har hatt et bra styre, og hver måned kommer det 15-20 nye frivillige. Mange kjenner til vår redningstjeneste og besøkstjeneste, men jeg skulle ønske at bredden ble bedre kjent, sier hun.
En støttende familie og et givende arbeid har vært de viktigste motivasjonsfaktorene for æresmedlem Nina Elisabeth Molven.
- Det er givende i seg selv å se folk stille opp og yte en frivillig innsats. Man får i tillegg høre solskinnshistorier om at innsatsen nytter, sier hun

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...