Ildsjelen Anne Ferkingstad

13.08.2012
Ildsjelen Anne Ferkingstad
Anne Ferkingstad fra høyre

Anne Ferkingstad, leder av omsorgsrådet i Karmøy Røde Kors, vant i år ”Årets Ildsjel” -prisen som blir utdelt i regi av Skudenes Åkra Sparebank på Karmøy. Hun ble stemt frem som vinner blant tre finalister til prisen, og hele 700 stemmer ble avgitt i konkurransen. Pengepremien på 25 000 kroner har hun allerede gitt vekk til et veldedig formål. Bare diplomet og statuetten har hun beholdt. Og engasjementet.

I romjula feiret Anne 50-års dagen sin, og for å inkludere alle venner og bekjente måtte feiringen gå over tre dager! Men dette var ikke den eneste feiringen 2011 brakte med seg for Anne; hun kunne nemlig feire 25 år som frivillig i Røde Kors også! Og jammen har de 25 årene vært stappfulle av aktivitet: Hun begynte som frivillig i Hjelpekorpset i 1981 og har vært med siden den tid, hvis en ser bort i fra noen korte fødselspermisjoner, vel å merke. Men i Hjelpekorpset sier hun at hun ikke kunne bli værende: ”Jeg lærte meg aldri knuter og kart og kompass, så det gikk ikke.”

Startet besøkstjenesten
I stedet gikk Anne videre inn i lokalforeningen, og var med å starte Besøkstjenesten i Skudenes. Etter dette har det bare ballet på seg: Ferie For Alle, Barnas Røde Kors (BARK), Til Topps og Leksehjelp for minoritetsspråklige er noen av aktivitetene hun har stått på for lokalt. Selv vektlegger hun at dette ikke hadde vært mulig uten andre gode frivillige rundt seg, og ikke minst hennes ”hovedsponsor”, mannen hennes, Kjell. Han blir ofte med Anne på Røde Kors-aktiviteter. Det samme gjør resten av slekta til Anne: brødre, søstre, nevøer og nieser er med i forskjellige aktiviteter i Karmøy Røde Kors.

- Jeg er så glad i flyktningene mine
Anne er veldig opptatt av integrering, og det er ikke sjelden hun utbryter med et smil: ”Jeg er så glad i flyktningene mine!” Hun har en bestemt oppfatning av hvordan integreringen bør være også, og har funnet en innstilling hun liker i Røde Kors. Favorittsitatet i denne sammenheng pleier hun å låne fra tidligere generalsekretær i Røde Kors, Børge Brende: ”Kom til oss, så blir vi litt som hverandre!”
I tillegg til å være frivillig i Røde Kors, er Anne tungt inne i avviklingen av 17. mai-feiringen på Ferkingstad og har vært aktivt med i Ferkingstad Idrettslag. Siden Anne ikke liker å komme med klager uten å ta tak i ting, er hun også aktivt med i lokalpolitikken og sitter for tiden i kommunestyret i Karmøy.

Lokalpolitisk håndverker
Det sies om Anne, at hun har en veldig pragmatisk innstilling til ting, at hun får ting gjort. Hvis hun ser at flyktningene i kommunen har behov for leksehjelp, så trommer hun sammen frivillige og så starter leksehjelpen neste tirsdag. Da kan en forstå hvorfor hun blir kalt en ”lokalpolitisk håndverker”: Dette er ikke en dame som bare bruker stor ord; at hun er en handlingens dame er det ikke tvil om. Så da er det vel både godt forståelig og særdeles velfortjent at hun vant Skudenes Åkra Sparebank sin pris for å være ”Årets Ildsjel”.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...