Gleder meg til å begynne

15.04.2013
Gleder meg til å begynne
igve Ims ser fram til å begynne som sogneprest i Riska menighet etter sommerferien.

Riskas nye sogneprest, Sigve Ims, ser fram til å begynne i jobben sin i august. –Jeg har møtt de ansatte i menigheten. Det ga mersmak. Jeg gleder meg til å møte resten av menigheten, sier han.

Vi ringer Sigve Ims for å avtale et intervju på en lørdag. Vi finner fort ut at det, ikke uventet, finnes ting som er hellige for en prest.
-Hmm. Det er lørdag. Da er det ikke aktuelt før etter klokka seks. Fra fire til seks ser jeg engelsk fotball med noen kompiser, sier Sigve Ims.

Løytnant for Bue
Sigve Ims er oppvokst på Hana. Til tross for Ims-navnet, har han ikke så mye med Riska eller Høle å gjøre.
-Min bestefar flyttet fra Ims i 1905. Jeg kjenner likevel mange fra Riska. Jeg gikk i klassen med dem på ungdomsskolen på Øygard, forteller han.
Sigve Ims har vært prest i Vesterålen i ni år. Deretter har han gjort seg veldig godt kjent rundt om i Rogaland. Først som stiftskapellan hos biskop Bjørn Bue.
-Vi var to prester som fungerte som biskopens adjutanter. Da biskop Bue døde, fant vi ut at det var best om den nye biskopen fikk velge sine egne løytnanter, sier Ims.
Han ble deretter vikarprest, og steppet inn der det trengtes rundt om i hele fylket. De siste årene har han vært sogneprest i Frøyland og Orstad menighet i Klepp. Det har vært en turbulent tid i en menighet hvor samarbeidsklimaet ikke er det beste. Ims vil ikke fokusere så mye på det, men legger ikke skjul på at også dette er en grunn til at han ser fram til å starte jobben i Riska menighet.
-Jeg har hatt en dag sammen med staben. Det var forfriskende. Jeg merket at jeg hadde lyst til å komme i gang. Skikkelig lyst, understreker han.
-Riska har en arbeidskirke som gir store muligheter. Den dagen jeg var på besøk var det eldretreff i kirken, og jeg fikk høre om barne- og ungdomsarbeidet i menigheten. Mitt inntrykk er at jeg vil møte en aktiv menighet. Statistikken viser også at det er mange i Riska menighet som går på gudstjenester. Alle prester setter pris på å ha mange tilhørere, sier Ims.

Blir boende på Sandnes
Når menigheter rundt om i Norge skal få ny prest, er det viktigste spørsmålet ofte hvor kandidatene står i kirkelige stridsspørsmål og på skalaen mellom liberal og konservativ.
-Hvordan er den nye presten i Riska?
-Han er en erfaren prest som er glad i jobben, sosial og liker å forkynne. Denne «takhøydedebatten» er etter hvert redusert til å handle om en eneste ting – hvor man står i homofilisaken. Jeg tror på en Herre som er glad i mennesker, men samtidig tydelig mot mennesker. På samme måte mener jeg at kirken skal være tydelig og stå for noe, men den skal ikke dømme noen. Nåden er viktigere enn pekefingeren, sier Sigve Ims.
Fra stuevinduet på Sandved har Sigve Ims utsikt mot fjellene på Riskalandet. Han ser fram til å bli bedre kjent med naturen og turområdene, selv om han fortsatt blir boende på Sandnes.
-Jeg var oppriktig innstilt på å flytte til Hommersåk, men fikk beskjed om at presteboligen trengte mye oppussing. Det ville ha gått flere år før presteboligen var innflyttingsklar, så jeg ble rett og slett oppfordret til å søke fritak, forteller Ims, som ikke tror dette blir noe stort problem at han bor utenfor kirkesognet.
-Jeg er klar over at det er ekstra viktig å være til stede når situasjonen er slik den er. Jeg er i en livsfase der jeg ikke lenger har ansvar for småbarn. Det betyr at jeg har mer tid å investere i å bli kjent med menigheten. Dessuten bor jeg bare 12-13 minutter unna, sier han.

Matglad
Sigve Ims har kone og fire døtre. To døtre og det hittil eneste barnebarnet bor i Oslo, en datter studerer i Warszawa og den yngste er snart ferdig med videregående og klar for å forlate redet.
-Vi har snakket om teologen Sigve Ims. Hva er interessene til privatpersonen Sigve Ims?
-Jeg liker godt å gå tur og jeg er veldig glad i å lage mat. Den interessen fikk jeg virkelig dyrket i tida i Vesterålen, hvor tilgangen på fersk fisk var veldig god. Jeg lager middag fire-fem ganger i uka, og har en god avtale med fruen. Jeg er et utpreget A-menneske, så jeg drar tidlig på jobb. Så drar jeg også litt tidlig hjem igjen og sørger for at middagen står på bordet når hun kommer hjem fra lærerjobben sin. Til gjengjeld er det hun som tar seg av oppvasken. Det er en avtale begge er strålende fornøyde med, sier han.
-Jeg baker også brød selv, men jeg må innrømme at så langt i mitt liv har jeg aldri bakt en eneste kake, legger han til.
At Sigve Ims er fotballgal har vi allerede skjønt etter at vi prøvde å booke intervjuavtalen. At han ser fram til å bli bedre kjent med Riska har kommet fram underveis i samtalen. Men Riska og Riska menighet er samtidig knyttet til ett av hans verste fotballminner.
-Fotball er viktig for meg, ingen tvil om det. Mitt favorittlag har alltid vært Crystal Palace. En av de tyngste dagene var da de sist rykket ned fra Premier League. Den kampen satt jeg faktisk og så i stua til tidligere Riska-prest Hans Olav Westen, sier han.

Redaktør -

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...