Hjem til ventende pasienter

11.02.2013
Hjem til ventende pasienter
Øyvind Brendehaug Randby ser fram til å få hjelp av Maren Honoré etter travle tider og lange ventelister på Riska Fysikalske Institutt.

Maren Honoré (23) har studert i Esbjerg i Danmark de siste årene. Nylig kom hun hjem til Hommersåk igjen. Der skulle det være god bruk for den nyutdannede fysioterapeuten.

Fysioterapeut Øyvind Brendehaug Randby har vært alene på Riska Fysikalske Institutt inntil nå. Han ser fram til at de blir to fysioterapeuter på instituttet.

-Jeg har hatt lange ventelister og pasienter som har ventet i tre måneder på behandling. Jeg har sagt nei til mange og sendt dem ut av bygda og mange har nok også tenkt at det ikke er noen vits i å prøve å bestille time. Det er godt å vite at kapasiteten nå blir større og at det er mulig å behandle mer akutte ting igjen, sier han.

 

Bør være to

Normalen tilsier at det skal være en fysioterapeut per 1.200-1.500 innbyggere. Tettheten er ikke så stor på Riska. De to fysioterapeutene er alene om å behandle 8.000 mennesker. Det gjør at hjemvendte og nyetablerte Maren Honoré er optimist.

-Det har vært to fysioterapeuter her tidligere, og det bør være to. Det er helt klart for travelt for én fysioterapeut, og jeg har fått en del pasienter allerede den første uka, sier hun.

Det er ikke bare på Hommersåk det er lange ventelister og behov for flere fysioterapeuter. Det var derfor på ingen måte selvsagt at Maren Honoré skulle etablere seg på hjemplassen sin.

-Jeg har visst at jeg ville tilbake til Stavanger/Sandnes-området en stund, men ikke nødvendigvis hit. Det passet godt da det viste seg at det var en åpning her på Riska Fysikalske Institutt. Borte bra, hjemme best, vet du, sier hun med et smil.

 

Glad i trening

Maren Honoré har spilt både håndball og fotball for Riska da hun var yngre, og det var også idrettsinteressen som gjorde at hun valgte å utdanne seg til fysioterapeut.

-Jeg gikk idrettslinja på videregående og ville bli idrettsfysioterapeut. Nå endte det ikke med at jeg spesialiserte meg på idrettsskader likevel. Jeg trives godt med å være fysioterapeut uten spesialisering, men i praksisperioden arbeidet jeg som barnefysioterapeut. Jeg liker godt å jobbe med barn, forteller hun.

Maren Honoré går på treningsstudio og trener fortsatt, og ser ikke bort fra at hun begynner med håndball eller fotball igjen. Hun setter pris på å være tilbake i hjembygda.

-Når man er ung er det viktig å komme seg ut, men jeg ser jo at mange av mine venner kommer hjem igjen nå etter studier. Det er kjekt å komme tilbake til Hommersåk igjen.

Redaktør -

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...