Målvaktmesteren

24.11.2010
Målvaktmesteren
Kurt Heigre

Hele Norge snakker om Viking som keeperklubben nummer en. Ingen andre har fostret så mange landsklagskeepere som klubben i mørke blått. Fra første januar er Kurt Heigre fra Hommersåk tilbake i stillingen som klubbens keepertrener.

- Keepertrener, det er vel en ganske smal jobb?

- For meg så er det den breieste oppgaven jeg kan ha. Det er ingen som har en mer synlig posisjon på banen enn keeperen, og det er ingen på banen som i så stor grad kan tape eller vinne en kamp. Det hviler derfor et veldig stort ansvar på den som tar på seg trøye nummer en, og det er kun de tøffeste guttene i klassen som tør det, sier Heigre bestemt, og fortsetter:

- Keeperen kan ikke skjule seg bak andre. Tenkt deg at en spiss brenner en sjanse. Da står ni andre spillere bak for å reparere. Dersom en midtbanespiller mister ballen, så er det fem spillere bak til å reparere, men om en forsvarsspiller misser, så er det kun én mann som står igjen bak. Deretter er det nettet, og store overskrifter i avisene dagen etter. Det er prisen. Du skal være tøff og robust for å ha den posisjonen. Det er ikke mange andre jobber i Norge som blir så offisielle som keeperjobben, og du blir bedømt i reprise etter reprise på mandagen. Til og med direktøren i Statoil blir ikke vurdert på samme måte. På mandagen vet alle om du tabbet deg ut på søndagen. Det skjer ikke om du eller jeg tabber oss ut, minner Heigre om.

 

I trygge hender

Og vi er dermed overbevist om betydningen av stillingen Heigre tiltrer på nyåret. Og skal vi bedømme etter CV`en til den bestemte mannen i femtiårene, så skulle klubbens satsning på målvakter være i trygge hender. Han har rundt 440 kamper som keeper på Riska, han har vært keepertrener i Viking tidligere, fra 1992 til 2006, og hatt samme stilling i både Randaberg og Bryne. Han har i tillegg vært med å vinne OL for damelandslaget i Sydney 2000, og han er keeperansvarlig i Rogaland fotballkrets. Han har vært på en rekke treningsopphold i blant annet Ajax, Tottenham, Middlesbrough, Crystal Palace, Blackburn og Everton, og han har skrevet bøker og levert artikler til både norske og utenlandske magasiner. I tillegg skriver han i disse dager på en oppgave som vil gi ham A-lisens, og han vil dermed ha den høyeste utdannelse en keepertrener kan ha, og tilfredsstille de nye kravene som UEFA vil innføre i Europa innen to år.

 

Gleder seg

- En keepertrener får vel ikke all verdens oppmerksomhet?

- Nei, heldigvis. Jeg sier alltid at keeperen spiller godt på tross av keepertreneren, og om han spiller dårlig så er det på grunn av keepertreneren. Det er en litt tabloid spissformulering jeg har når jeg reiser rundt og har kurs. Det kan folk nikke gjenkjennende til. 

- Gleder du deg til å ta fatt på jobben?

- Ja, jeg ser veldig fram til dette. Det er en tøff jobb, men jeg gleder meg til å sette gode ideer ut i livet. Jeg har store planer for dette, og det kommer til å gå fint, forsikrer keepereksperten.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...