Allsidig kunstner i mangfoldig klubb

19.05.2012
Allsidig kunstner i mangfoldig klubb
Anne Grethe Alvestads

Amatørkunstnerne i Riska driver med mye forskjellig, og Anne Grethe Alvestad er en av kunstnerne som deltar på det meste. –Har du det først i hendene, kan du drive med de fleste typer forming og håndarbeid, sier hun.

Anne Grethe Alvestads hjem er preget av flittige og dyktige hender. Tekstilkunst, dukker, glasskunst, metall- og lærarbeid, stearinlys, rosemaling. Alt produsert av det samme paret med hender.
-Jeg er ufør på grunn av polio. Ryggen og beina er ikke alltid så samarbeidsvillige, men hendene virker helt fint. Håndarbeidet er viktig for meg, forteller hun.

Sosial møteplass
Alvestad er en av 30-40 kunstnere i foreningen Amatørkunstnerne i Riska. Hun forteller om en forening der det sosiale og faglige går hånd i hånd.
-Vi er en god gjeng. Mange er allsidige, det er ikke bare meg som driver med litt av hvert, sier hun.
Foreningen, som ble stiftet i 1985 og feiret 25-årsjubileum for to år siden, har et ganske stabilt medlemstall. De arrangerer et par kurs på våren og et par på høsten, og har utflukter, salgsmesser og andre aktiviteter sammen. Og de er alltid på plass på Riskadagene.
-Foreningen er en god møteplass, hvor vi kan utveksle erfaringer og lære nye ting. Medlemmene våre er i alle aldre, og kursene er lagt til kveldstid for at det skal passe for folk som er i jobb. Det er mange som liker å gå på kurs og lære flere kunstformer og teknikker. Vi har det veldig kjekt i lag og vil gjerne ha med flere. Vi vet at det sitter mange som liker husflid eller kunst i en eller annen form rundt om på Riska. Jo flere vi er, og jo større bredde vi har, jo mer spennende blir også kursene og erfaringsutvekslingen, sier Anne Grethe Alvestad.

Nummer 007 Alvestad
Det er både nye og gamle medlemmer i Amatørkunstnerne i Riska. Selv har Anne Grethe Alvestad vært med siden starten midt på 80-tallet. Hun har medlemsnummer 007. For henne er håndarbeid en hobby som er viktig i hverdagen. Medlemmene har ellers ulikt ambisjons- og aktivitetsnivå.
-Noen driver kun med dette som en hobby for eget bruk. Noen gir bort mye av det de lager som gaver til familie og kjente. Noen reiser litt rundt og selger ting på messer. Og så er det noen som tar steget og blir proffe kunstnere på heltid, forteller Anne Grethe Alvestad, som selv er såpass ivrig at Amatørkunstnerne i Riska ikke er nok som kunstnerisk nettverk.
-Jeg er også medlem i Sandnes husflidlag. Det gjelder forresten flere av oss. Dessuten er vi en gjeng på fire damer som møtes ukentlig for å drive med håndarbeid sammen, sier den uvanlig ivrige amatørkunstneren.
Du kan lese mer om Amatørkunstnerne i Riska på deres blogg: a-k-i-r.blogspot.com

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...