Overrasket Luring

04.11.2004
Overrasket Luring
Kristin M. Ulvøy

Kristin M. Ulvøy ble svært overrasket da hun ble kåret til ”Årets Luring” under Luradagene. 32-åringen fra Vennesla har et godt forhold til både Gud og ungdommer.

– Hmm, hva var det nå? Ungdomsarbeidere tenker ikke så godt tidlig om morgenen, ler Kristin M. Ulvøy, mens hun leter etter et begrep. Vi snakker om innholdet av diakoniutdannelsen hun tar ved siden av jobben. Fire uker denne høsten har hun vært i Oslo på grunn av skolen.

- Studiet går rett inn i jobben. Har ofte tenkt ”Aha, dette kan jeg bruke”. Diakoni handler om å være til stede, se den enkelte, og bygge fellesskap, sier Ulvøy, tenker litt og finner ganske fort de manglende ordene.

- Hjelpe mennesker i nød, slik var det ja, smiler sørlandsjenta.

 

Luradagene

Årets luradager skulle egentlig ikke være noe spesielt for Ulvøy, men som både beboer i bydelen, og aktiv yrkesperson var det naturlig at hun var innom.

- Jeg ble lurt inn i gymsalen av noen venner, som sikkert visste mer enn meg. Ble veldig overrasket da de ville ha meg opp på scenen. Det var en sterk opplevelse, sier Kristin M. Ulvøy. Samtidig ble hun også svært glad.

- Det var kjempekjekt og overveldigende. Det viser at noen setter pris på det arbeidet jeg gjør.

Til distriktet kom hun i 1995, da hun begynte på lærerskolen. Til daglig arbeider hun som ungdomsveileder i Lura kirke. En gang i uken har hun oppsøkende virksomhet blant ungdommene på Kvadrat. Ellers er det arrangement i kirken flere kvelder i uken. Jobben har hun hatt i drøye fem år. Ungdommene i bydelen har en særlig plass i hennes hjerte.

- Å jobbe med ungdommer gir meg energi. Vi har mye gøy sammen, og det er svært givende, selv om det også har sine triste sider. Mange sliter, og ikke alle familier er så gode å vokse opp i. Det kan være folk med lite økonomiske ressurser. Det koster å være ung, og dersom økonomien hindrer deg i å delta, blir du fort satt utenfor. De unge er utsatt for masse press. Det kan være fra idrett – med krav til prestasjon, sexpress, skole og så videre. Dette er ting som kan gå utover psyken. Jeg tror at mange unge har det tøft, og undersøkelser viser også at psykiske vansker blant ungdom øker, sier Ulvøy. Jobben har gitt henne nye perspektiv på livet.

- Jeg trodde jeg visste en del om samfunnets bakside, men i jobben har jeg sett ting som jeg trodde bare var på film.

Hun har ikke praktisert som lærer. Fikk denne jobben rett etter skolen, og betegner dette som drømmejobben.

- Visste vel ikke helt hva jeg gikk til, men det er absolutt rett plass for meg. Kan vanskelig se for meg noe som skulle være mer spennende. Kommer kanskje til å prøve meg som lærer senere, men nå har jeg det kjempebra.

 

Gud

Religionen er viktig for Kristin M. Ulvøy. Hun er oppvokst i et kristent sørlandshjem. Som ungdom var det naturlig å fortsette med sin tro på Jesus, selv om hun en gang bestemte seg for ikke å tro.

- Det var en periode da jeg var 16-17 år jeg syntes Gud var teit. Jeg spilte fotball, og alt gikk ganske greit, da jeg ble syk. Fikk ettervirkninger av en hjernerystelse som jeg ikke hadde tatt alvorlig. Hadde ofte hodepine, og var mye borte fra skolen. Det gjorde at jeg ikke kunne spille fotball. Da bestemte jeg meg for meg selv at jeg ikke skulle tro på Gud. Fant etter hvert ut at det ikke var så lett, og havnet snart tilbake igjen. Synes det i ettertid var en positiv opplevelse. Jeg har fått teste troen, sier Ulvøy, som synes det var en tøff periode, men at hun har kommet sterkere ut av dette. Troen gir henne styrke i hverdagen, og troen på at alt blir bra i himmelen er god å ha.

- Troen gir trygghet. Det er godt å ha noen du alltid kan gå til, med både gleder og sorger. Jeg ønsker virkelig at andre også skal oppleve det gode med å tro. Troen er en stor del av meg, og gir meg håp om at alt blir bra en gang, at i himmelen blir det slutt på all elendighet, sier Ulvøy. Det er ikke bare troen hun har beholdt. Også interessen for fotball er inntakt.

- Under forrige VM satt jeg en del på Lura Bistro og så kamper. Ble vel sett på som litt underlig av de andre der, ellers er det jo veldig kjekt at Start er tilbake i det gode selskap, flirer Ulvøy.

Redaktør -

Nyheter

Jerndikt

Jerndikt

Et forsøk på å forstå ...

Da bikkjene gikk løse

Da bikkjene gikk løse

Tilhørlighet Å bli tatt imot med ...

Aller helst vil eg danse

Aller helst vil eg danse

Det lakkar og lir … - Kom, lat oss snu timeglaset ...

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

«‘DAYÊ’» Er lyden av kjærlighet»

En gripende reise gjennom generasjoners kamp, ...

Trollet på hytta hjalp til med kveldsstellet

Trollet på hytta hjalp til med kveldsste...

Kristine Buettner blander gjenkjennelig hverdagsproblematikk ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...