Fra tepper til tattoo

19.02.2004
Fra tepper til tattoo
Torbjørn Zetterstrøm

Løkkeveien har blitt nisjebutikkenes eldorado. Kort vei til sentrum, og gode parkeringsmuligheter gir gaten fordeler.

Løkkeveien har gjennomgått et skifte. Inn kommer nå mindre butikker med spesialiserte tilbud. Her er blant annet restauranter, interiørbutikker samt lyd og bilde. Vil du pynte deg kan du velge en permanent, enten hos frisøren eller Tattoo World. Flere store, tradisjonelle butikker har enten flyttet fra Løkkeveien, eller lagt ned virksomheten. Tidligere hadde gaten en aktiv handelsforening som blant annet sørget for julelys. For noen måneder siden sto mange lokaler tomme.

 

Ikke bare frisører

Torbjørn Zetterstrøm driver Løkkeboden Bruktbu. Han selger brukte bøker, blader, dataspill og musikk. Butikken åpnet i 1989. Han tok over i 1993, og har ingen planer på å flytte fra Løkkeveien.

- Jeg er godt etablert her, har mange faste kunder. Er fornøyd med gaten. Den er nær sentrum og det er lett å finne parkeringsplass. Gaten har litt samme preg som Pedersgaten, bare bedre.

Zetterstrøm har merket at flere større forretninger har flyttet.

- Det er færre folk i gatene. De store butikkene, som Stensland Sport, dro mye folk. I høst var det en periode det nesten så ut som en spøkelsesby, ja utenom frisørsalongene da. De poppet opp som paddehatter.

 

Musikk

For noen uker siden åpnet Riff dørene for instrumentsugne musikere. I de gamle lokalene til Spaceworld selges musikkinstrumenter og tilhørende utstyr. Riff er kjede med butikker i Oslo, Kristiansand, Trondheim og nå i Stavanger.

- Det passet bra å etablere seg i Stavanger nå. Vi fikk tak i egnede lokaler og hadde folk i byen. Løkkeveien ble valgt utfra gode parkeringsmuligheter og nærhet til sentrum. For våre kunder, som gjerne kjøper en del store og tunge ting er det viktig med kort vei til bilen.  At det ligger en videregående skole rundt hjørnet er heller ingen bakdel, sier Torleif Frimannslund. At Løkkeveien er tungt trafikkert ser han positivt på.

- Det gir en fin eksponering. Folk ser butikken når de kjører forbi og blir klar over at vi finnes.

 

Interiørmiljø

Det har etter hvert etablert seg flere møbel- og interiørbutikker. Her kan du finne mye. Lamper, sofaer, tøy og pent brukte ting.

Jorge Mora har vært i gaten siden desember 1999. Han har drevet et møbeltapetsererverksted. Nylig flyttet han inn i nye og større lokaler. Her selger han nye og brukte møbler i tillegg til å reparere gamle.

For ham var det helt selvfølgelig å bli værende i Løkkeveien.

- Vi har stadig fått mer å gjøre. Nå er det lang ventetid på reparasjoner. Vi trives godt her, og har mange fornøyde kunder.

At flere møbel- og interiørbutikker etablerer seg synes han er positivt.

- Det bidrar til at det kommer flere folk i gata. Det blir ikke så langt å gå mellom butikkene. Det er fint om det blir et møbelmiljø her. Jeg synes at flere lignede butikker burde komme hit. Det ville være en fordel for alle, avslutter Mora.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...