En kløpper i lokaldemokrati

17.06.2014
En kløpper i lokaldemokrati
Dag Terje Klarp Solvang er mangeårig leder av bystyrets 17.mai-komite

Eiganes- og Våland bydel er ikke noe å kimse av som hjemmebase for å bevege seg fra det nære til det svære og tilbake. Det er herfra at Dag Terje Klarp Solvang i de siste seks år har gjort sitt ytterste for å realisere sine idealer.

-Jeg ble valgt inn som vararepresentant for Høyre ved kommunevalget i Stavanger i 2007. Basert på stemmetallet ble jeg utnevnt som leder av bydelsutvalget. Videre insisterte ordfører Leif Johan Sevland på at det var på tide med en homofil østlending som leder av 17. mai- komitéen, og slik ble det. Jeg fikk fast plass i bystyret fire år senere, men fortsatte som bydelsutvalgsleder og stortrives med det, sier Solvang.

 

Oppmerksomhet er underordnet

I motsetning til sin høyprofilerte ektefelle, helse- og sosialminister Bent Høie, har han ingen planer om gjøre heltidspolitiker av seg; til det betyr stillingen som daglig leder for Melvær & Lien for mye for ham. Han misunner ikke Høie for rampelyset han stadig befinner seg i.

-Det viktigste er å skape en bedre verden. Oppmerksomheten er helt underordnet. Jeg erkjenner at han er en mer framtredende politiker enn meg, alltid godt forberedt i det han foretar seg. Jeg vil ikke bytte med ham, fortsetter Solvang.

Men hva om han tidvis vil skifte ståsted med Solvang? En politiker i opposisjon har det lettere enn en statsråd i posisjon. Helsetjenesten er tungrodde greier som de fleste har sterke meninger om. Vi får bare latter som svar.

 

Følge spor

Hva med å følge i sporene etter tidligere kommunal- og arbeidsminister Liv Signe Navasete som på tampen av sin statsrådstid ble anklaget for å gi seg selv, ektemannen og Sogndal kommune særfordeler? Er det ikke bare rett og rimelig at vår bydel skal bli best på helse og i det miste få alt skinnende på stell av det som finnes av syke- og gamlehjem? La oss begynne med Våland!

-Hvorfor ikke heller flytte hele Stavanger Universitetssykehus til Bybergstykket i Bjergsted? Spøk til side: Kommunen har en utmerket helseomsorg. Men alt kan selvsagt bli bedre. Alle som har noe å klage på, inviteres herved til å ta det opp med bydelsutvalget. Vi skal ta det videre; det er det vi er til for. Jo nærmere beboerne befinner seg der det skjer, jo større engasjement må vi forvente. Bydelsutvalgene skal være mer aktive enn før både i forkant, underveis og ved avslutningen av de stadig flere sakene som tas opp, sier Solvang.

 

Trafikksikring

Han oppfordrer samtidig alle beboere til å benytte seg av tilbudet om en åpen halvtime time med politikerne en gang i måneden.

-Dette er et meget viktig tiltak, og jeg er glad for at oppslutningen er økende, konstaterer Solvang.

Akkurat nå er så vel bystyret som bydelsutvalg spesielt opptatt av å få en god revisjon av trafikksikkerhetsplanen.

-Eiganes- og Våland er en stor bydel med betydelige utfordringer innen trafikk, infrastruktur og arbeid hvor disse faktorene må sees i en overordnet sammenheng. Hvor kommer bilene til å gjøre av seg når byggingen av Eiganestunellen starter i vår, og Byhaugtunnelen blir stengt i byggeperioden? Vi må prøve å se lyst på det og slå fast at trykket vil bli mindre når Ryfastsambandet og Eiganestunellen kommer på plass.

Trafikken på Løkkeveien og avlevering av barn ved Bjergsted barnehage har lenge bydd på problemer, men er nå blitt noe bedre. Videre må vi ha en reguleringsplan og permanent løsning på plass for Bybergstykket i Bjergsted hvor SR-Bank har signalisert av de ønsker å bygge nytt hovedkontor. Vi vil svært gjerne beholde disse arbeidsplassene i bydelen, forsikrer Solvang.

 

Best på intergrering

Han er mangeårig leder av bystyrets 17.mai-komite, og hans samfunnsengasjement fikk brei presseomtale da han under opptakten til fjorårets feiring strøk Hege Storhaug, leder av Human Right Services, fra sin venneliste på Facebook.                                                                                    

-Venner på sosiale media er ikke nødvendigvis det samme som virkelige venner. Jeg står fortsatt ved at hun er fremmedfiendtlig. Jeg vil ikke tillate at noen fremmer slike saker på min Facebook-side. Vi må ha et samfunn hvor integrering skal ha aller høyeste prioritet. Derfor er også 17. mai så viktig. Med den internasjonale folkefesten på Bjergsted for alle innbyggere er det vår bydel som er best på dette området, sier Solvang fornøyd.

Han retter en varm takk til Petter Gilsvik i Internasjonalt Hus som arrangerte folkefesten på Bjergsted i en årrekke før kommunen gikk inn i et samarbeid med ham for deretter å ta over hele arrangementet.

-17. mai er en dag hvor vi gjerne skal stå opp tidlig og legge oss sent. Når jeg stiller opp på Eiganes Gravlund for kransenedleggelsen, har jeg selskap av stadig flere unge og gamle, sier Storhaug.

Integrering går på så mangt.                                                                                                                            ---Vi har både et krisesenter og et kvinnesenter i bydelen, og ingen synes å merke det. Da fungerer det slik det skal, fastslår Storhaug.

Anna Hovhannisyan

Nyheter

Nr. 27

Nr. 27

En historie om overlevelse ...

Hjertets bakvegg

Hjertets bakvegg

Om det tunge og smertefulle ...

Den lille tilknytningsboka - Opplag 4

Den lille tilknytningsboka - Opplag 4

Tilknytning – båndet som skaper følelsen ...

Død løvetann

Død løvetann

Om det å være løvetannbarn ...

Friminutt

Friminutt

Små gullkorn om det kjente og nære ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...