Det blomstrer i Kleppekrossen

15.11.2010
Det blomstrer i Kleppekrossen
Veronica Årsvold (21) og mammaen Marianne Auestad Erga

Veronica Årsvold (21) og mammaen Marianne Auestad Erga står sammen om et av Klepps ferskeste tilskudd på butikkstammen: Blomsterkvasten

- Det har gått vanvittig bra. Her har vært kaos helt siden vi startet i begynnelsen av november, sier en smilende Veronica Årsvold, som er gründeren bak blomstersatsningen i sentrum av Kleppe. 21-åringen fra Orre er utdannet blomsterdekoratør, og fant det naturlig å etablere sin egen bedrift etter å ha tatt fagbrev tidligere i år.
- Jeg liker tanken på å utrette noe selv i stedet for å arbeide for andre, sier 21-åringen.

Viser godt igjen
Hun var aldri i tvil om at sentrum var rette stedet å ha butikk.
- Vi følte at det manglet noe i sentrum, det var liksom litt dødt der. Det er veldig greit å kunne åpne en butikk som viser godt igjen i bybildet.
Årsvold lar seg ikke skremme av rykter om sentrumsdød og kundeflukt.
- Vi må gi folk en grunn til å stoppe i sentrum. Det kan tenkes at butikkene som var her før, ikke fant det rette markedet. Men jeg har stor tro på at vi skal få det til. Butikken vår går over to etasjer med både gaveartikler og blomster. Det gjelder å tilby noe som folk vil ha og som det er behov for, smiler Årsvold, som mener Blomsterkvasten har mange konkurransefortrinn i Klepp:
- Vi har veldig god service, er veldig blide og fornøyde hele tiden, gode priser, luftige/store/gode lokaler, der det er mulig å komme med rullestol og barnevogn og likevel få en luftig opplevelse. Folk slipper å stå som sild i tønne når de kommer inn. Det er dette som gjør oss unike. Stor og god butikk med godt utvalg i ulike planter, ramser hun opp.

Inspirerende
Egentlig hadde Årsvold aldri planlagt å bli blomsterdekoratør, men ofte er det slik at skjebnen tar en annen retning enn man hadde tenkt. Etter ungdomsskolen ville hun ut i den store verden. Valget falt på en videregående skole i Stokke i Vestfold. Internatlivet virket forlokkende på Orre-jenta.
- Jeg startet på kunst- og håndverklinja. Her la jeg merke til de som hadde valgt å gå videre på blomsterdekoratør. De laget så mange flotte ting. Det virket inspirerende på meg, sier 21-åringen. Nå har hun blitt svært glad i sin profesjon:
- Det er magisk å kunne jobbe med dette hele dagen, og gjøre folk fornøyde. Folk går ut fra butikken med et smil om munnen.

Lyng og stemor i buketten
Årsvold er forsiktig med å peke ut en favorittblomst.
- Det finnes jo så fantastisk mange flotte planter. Om sommeren liker jeg godt peoner. Hvis jeg skal gifte meg noen gang, skal det kun være lyng og stemor i buketten. I dekorasjonene bruker jeg mye botaniske ting, for eksempel greiner, forklarer Årsvold, som har tatt inn et helt tre i butikken. Taket er dekorert med trollhassel, noe som gjør det litt gammeldags, men likevel moderne.
Mamma Marianne er veldig glad i hage og alt som har med blomster og håndarbeid å gjøre. Hun er utdannet agronom og butikkslakter, så det er litt på sidelinjen i forhold til blomsterfaget, men datteren forsikrer at mamma lærer fort.
- Men det blir jo jeg som tar meg av de store tingene, som bryllup og begravelser, tilføyer hun muntert.

Tom Gaudland

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...