Tradisjonsrik butikk i Jærhagen

03.05.2010
Tradisjonsrik butikk i Jærhagen
Paul Arne Aadnesen

Det er mange tiår med tradisjon som formerer seg nordover når Paul Aadnesen nå etablerer seg i Jærhagen. Den 6. mai blir det festivitas med mange gode tilbud og venners venners fest. Da er det offisiell åpning.

aul Arne Aadnesen har ikke detaljene klare for åpningen. Akkurat nå har han hendene fulle med maling og annet arbeid for å få butikken klar. Han forteller litt om familiebedriften:
- Vi har drevet med herrekonfeksjon i snart femti år på Nærbø. Det er en sånn klassisk konfeksjonsbutikk som vi nå skal viderefører til Klepp, med vekt på den personlige gode gamle servicen. Vi satser på å ha et skikkelig godt utvalg innenfor dress og det som er av tilbehør til herre. Og så skal vi også ha en egen ungdomsavdeling.
- Hvilke merker kommer dere til å ha?
- Det er ganske mye forskjellig, svarer Aadnesen, og gir noen eksempler:
- Melka, Van Heusen, Lacoste, Marlboro Classics, Meyer og Cavaliere. På ungdomssiden så er det blant annet Gabba, Bjørn Borg og J.Lindeberg.

Maling, fliser og klær
Aadnesen er tredje generasjon i det familiære butikkeventyret. Når han forteller om de første årene, skjønner vi at det har runnet mye vann i havet siden tidlig sekstitall:
- Det var farfaren min som startet. Han overtok etter sin onkel. Helt i starten så var vi faktisk en sånn ”dilldall-butikk”. Vi solgte alt fra bensin til dyner, og hadde til og med malere. Det var som et lite varehus på Nærbø i gamle dager. Vi hadde også tapetserer, og vi solgte både fliser, maling og klær. Noe for en hver altså, sier Aadnesen og ler.
- Så gikk det mer over til å bli en vanlig klesbutikk. Det var en gradvis overgang som vel skjedde på 70-80-tallet, spekulerer han.
- Det ble mer og mer klær og mindre og mindre maling.

Ny epoke for Aadnesen
Dagens Aadnesen representerer en ny tid for den tradisjonsrike butikken. Ikke bare skal de for første gang i historien ha to butikker. Den opprinnelige butikken på Nærbø har også nylig flyttet.
- Vi har flyttet gamlebutikken som i alle år lå i Jernbanevegen. Den tolvte mars i fjor åpnet vi ny butikk i nye lokaler på Torgplassen, forklarer Aadnesen. Det er også en ny tid med tanke på ledelseskabalen i bedriften.
- Farfar drev butikken helt fram til 1999. Så var det tanten min Elisabeth, og faren min Arild som overtok. Elisabeth var daglig leder i ti år. Det som skjedde i forfjor var at jeg ble med i butikken sammen med de andre. Så har vi ansatt Håkon Urstad som daglig leder.

En styrke å være selvstendig
- Hvordan tror du det går med to butikker?
- Jeg har ikke peiling. Det er litt sånn skrekkblandet fryd, men magefølelsen er god. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger fra kleppsbuer når vi har jobbet her. De sier at endelig kommer det en sånn type konfeksjonsbutikk i Klepp. Det har det ikke vært på lenge. Vi er ikke nok en kjede, og styrer oss selv. Vi er lokale og vi kjenner kunden.
- Er det en god frihet å ikke tilhøre en kjede?
- Ja, veldig god. Vi kan justere oss etter kundenes behov. En del av kjedebutikkene kommer kanskje fra Sverige eller Danmark. Når de etablerer seg her så har de et fast utvalg. Og det er jo ikke sikkert det passer for jærbuen. Vi kan legge til rette for kundene etter hvert som vi blir kjent med dem. Vårt mål er å få gode og faste kunder som kommer tilbake. Vi blir jo kjent med kundene, og det er det kjekkeste av alt, avslutter en engasjert Aadnesen.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...