Senterleder som elsker regn

15.01.2001
Senterleder som elsker regn
Jan Ove Rullestad

Han liker seg best når regnet øser ned, senterlederen for Havannasenteret. Helst skulle det regnet hele året, for da blir besøket best i badeland. Det meste av fritiden bruker han med malerkost og hammer. –Vi kjøpte et vrak av et hus for seks år siden og har pusset opp siden, sukker han.

Jan Ove Rullestad er født og oppvokst i Stavanger og bor i dag på Storhaug med familien.
– Jeg måtte til Oslo for å finne kona, ennå hun er fra Stavanger, smiler Rullestad.
– Etter endt utdanning jobbet jeg i annonseavdelingen i Dagens Næringsliv i fire år før vi flyttet tilbake til Stavanger, fortsetter han.
Jan Ove vokste opp som eldstemann av en søskenflokk på tre og begynte tidlig å interessere seg for idrett.
– Jeg tror at jeg har vært borti det meste: fotball, tennis, fem år med ridning, squash, badminton, og jeg har også vært innom turn og svømming, ramser han opp.
– I dag prøver jeg å gå på Sports Club av og til, selv om jeg ikke er så flink som jeg burde ha vært. Jeg tror neimen ikke at jeg har vært og trent på denne siden av sommeren, innrømmer den tidligere så aktive trimmeren.

Hobbysnekker
Senterlederen har ikke lenger tid til så mange fritidsaktiviteter.
– Det blir en fisketur av og til sammen med kamerater, men mest for drøsen sin del. Fisk blir det lite av, smiler han. Jan Ove og kona kjøpte huset på Storhaug for seks år siden og har brukt mye tid og krefter på det.
– Vi kjøpte et vrak av et hus som vi har brukt hver ledig stund for å pusse opp. Det har gått ”djevelsk mye” tid og penger på det prosjektet, forteller den ivrige hobbysnekkeren.
– Nå begynner vi å se slutten av oppussingen, men da er det å begynner på an igjen med vedlikehold. Vinduskarmene skulle for eksempel vært malt i år, men det får vente til neste år, sukker han.

Ble headhuntet
Det var bare en tilfeldighet at Jan Ove endte opp med markedsføring.
– Jeg gikk på handelsgymnaset, og der var det enten tall og regnskap eller salg og markedsføring. Tall og regnskap var kjedelig, så derfor ble det salg og markedsføring, forteller han. Etter endt utdanning har han jobbet innenfor det, men har bare vært senterleder de siste fire årene.
– Jeg fikk en forespørsel om jeg var interessert i jobben som senterleder for Havannasenteret. Jeg trengte ikke lang betenkningstid på å svare ja. Ansvar og større utfordringer lokket, og jeg har ikke angret en dag på at jeg tok jobben, røper han. Havanna Badeland har 10 års jubileum i desember i år.
– Jeg jobber alene sammen med en halv vaktmesterstilling, forteller senterlederen. Det innebærer at han må svare på telefoner om alt fra priser og åpningstider for badeland til å koke kaffe og drive med markedsføring, statistikker og møtevirksomhet.

Aktivitetssenter
- Jeg har en spennende og mangfoldig jobb og vet ikke hva dagen bringer. Ingen dag er lik. Jeg holder styr på 23.000 kvadratmeter og om lag 30 leietakere, informerer han. Havannasenteret har liten gjennomtrekk blant leietakerene og badeland og lekeland er egne avdelinger i Havanna AS.
– Badeland feirer som sagt 10 års jubileum i år, mens lekeland ble åpnet i september i fjor. Der går det bare bedre og bedre. I tillegg til foreldre som går der sammen med barna har vi også besøk av en del barnehager samt skole og fritidsordninger. Vi satser mer og mer på å være et aktivitetssenter og kan i dag tilby en spennende kombinasjon av både bowling, trening, svømming, lekeland samt handling, forteller Jan Ove, som også mener klatreveggen er verdt å nevne.
- Det finnes bare to andre slike klatrevegger i Skandinavia. Den ene står i Tivoli i København, mens den andre er i Gøteborg, skryter Rullestad.

Regnfulle somrer er de beste
Havannasenteret har besøkende fra hele landet.
– Det er kjekt å se de forventningsfulle blikkene til barna som står i kø og tripper og venter på at badeland eller lekeland skal åpne. Eller å treffe foreldre som har kjørt fra Kristiansand eller Bergen med barn som ikke sitter i ro i baksetet av bilen fordi de gleder seg sånn til å komme til badeland. Slike øyeblikk gjør meg glad, smiler senterleder Jan Ove. Det er trolig ingen andre sportsforretninger i landet som selger så mange badebukser og badedrakter vinterstid som sportsbutikken på Havannasenteret.
– Regnfulle somrer er best. Det var dumt at vi hadde en sånn varm sommer i år, hevder senterlederen, som sier at kona ikke har samme forståelse for det. Han bader ikke selv, men sønnen på syv storkoser seg dersom han får lov til å gå på badeland.
– Vi satser på barnefamiliene. Når barna blir 15-16 år gamle gidder de ikke lenger gå på badeland. Vi ser også at det er stadig flere besteforeldre som tar barna med seg for å bade. I tillegg er det støtt og stadig noen som leier romerbadet til lukka selskaper, sier den ivrige senterlederen, som nesten ikke er til å stoppe når han prater om senteret ”sitt”. Det private er visst ikke fullt så interessant å snakke om.

Morgenfugl
Hva gjør Jan Ove Rullestad når han ikke er senterleder og når han ikke svinger hammeren?
– Jeg kopler gjerne av med en god bok, og leser alt mulig. En drømmekveld for meg er gjerne å skru av TV’en, sette på en cd og at vi prater med hverandre. Det har imidlertid lett for å bli til at TV’en står på, røper Jan Ove. - Vi inviterer gjerne venner på en god middag. Imidlertid er jeg ingen stor kokk. Jeg kan lage hverdagsmat, men i større sammenhenger er det kona som er eksperten, innrømmer han. Som daglig leder blir det en del jobbing. – Jeg prøver å arbeide fra 08.00 til 16.00, men det er ikke alltid at det går og da liker jeg heller å starte på jobb klokken 05.00 om morgenen. Da er det helt stille, ingen telefoner som ringer, og lettere å få unna en del arbeid, mener den morgenfriske mannen.

Havannasenteret kommet for å bli
Fremtidsplanene for senteret er klare.
– Eier, Norex Group AS, ønsker å ha et hotell på toppen av senteret, men usikker lønnsomhet gjør at vi nå prøver vi å få det omregulert til bolig, sier Rullestad. Badeland feirer som sagt 10 års jubileum i desember med en egen markering 15 desember. Hva gjør Jan Ove Rullestad om 10 år?
– Jeg vet ikke hva jeg gjør da. Det kan godt være at jeg er daglig leder i Havanna AS ennå, men da har nok Havannasenteret forsterket opplevelsesbiten, tror han. - Havannasenteret er i aller høyeste grad kommet for å bli, avslutter den ivrige senterlederen.

Redaktør -

Nyheter

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Men sofaen er din til odel og eie

Men sofaen er din til odel og eie

«Jeg vet jeg er for mye for deg ...»

Forstandens fjolleri

Forstandens fjolleri

Hvordan å elske den som bare elsker ...

Er det bare meg

Er det bare meg

Her er dikt til ettertanke

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...