Gode ting kommer i små pakker.

21.10.2009
Gode ting kommer i små pakker.
Et helt år med argentinsk kultur tett på kroppen vil gi mange opplevelser for Mads Bjørkeland.

Ordtage lyge ikkje. Folkå i Argentina e kjempekoselige, men veldig små. Når eg kom blei eg motatt av familien, bestemor og fira kompisa av ongane. Me grillde å sadd å snakkte. Det fyssta så slo meg va at eg følte det som om eg allerede hadde bodd her i mange måna.

Måden de sa hei på, inkluderte meg i samtala (så e lettare sagt enn gjort), og oppførte seg på, jore et sterkt inntrykk. Folkå her e udadvendte å mye varmare enn hjemma. Det fins såklart unntag, men i forhold te hjemma kor ein må legga ner ein del innsats, så virke det så mye lettare å få venna her. Det andra så slo meg når eg kom her va at foreldre omgås vennane te ongane på ein heilt aen måde. Ikke det høytideliga forholde så eg hadde i håve, men mye merr kompis. Itte middagen jekk me te huse, og sadd rondt bordet å babbla, elle de babbla å eg sadd der. Huse eg bor i e ikkje særligt stort. For å komma te romme mitt å Emi (Emilio) må me ud å opp på tage. Ganske upraktisk når du ska på do, men det gjer litt følelsen av privatliv. Eg får ta det littla eg får av det, for her nere e det ikkje mye så bler holdt fra familie å venna. Å vett någen det så vett alle det.

Uhøytidelikt i skulen
Fysste skoledag så eg hadde i dag byggde bare vidare opp på intrykke eg har fått av landet å ikkje minst folkå. Sjøl om det e ganske kunstig i starten, og eg e eksotisk å spennanes, så e folk veldigt tydelig varmare enn hjemma, (sjøl om det allti finns untag). Skolen va i seg sjøl spennanes. Eg trodde det sko ver mye merr høytideligt enn det va. Lærarane tullde å tøyste me elevane, inspektøren lurte på om eg ville treffa dottarå. Lyst hår, blå aue å at eg e meget høy her nere gjer mye oppmerksomhed. Eg har ikkje tal på koss mange jentekinn eg har kyssd i dag. (Ta det me mor. Det e skikken her nere).

Viddle foballkamp
I går va meg å ”bror” Emilio å ”far” Emilio på foballkamp. 23.000 tusen i publikum, å det va liv! Halle stadion sto ikkje i ro, men hoppte å sang seg gjønå heile kampen. Kampen så kun va muddlå to middelmådige 1. divisjons lag endte 1 – 0 te hjemmelaget Instituto. I pausen hadde me choripan så egentlig e store pylsa i stort brød. Stadioen ligge fira kvartale fra huse, så det vi sikkårt ikkje siste gongen. Sjokolade å brunost har så langt vært ein store hit her i Argentina, det sama e A-ha (så lenge eg sleppe Rybaken, så holle eg ud me tåge-babbel-Morten). Men nå ska eg ud å opp å legga meg.

Adios! Hilsner fra Argentina
Mads Bjørkeland

Redaktør -

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...