Fra enkel mobilbruker til allsidig butikksjef

11.07.2014
Fra enkel mobilbruker til allsidig butikksjef
Espen Primstad
For fire år siden hadde Labinot Binaku få kunnskaper om mobil. I dag er han butikksjef for Telenorbutikken på M44, og var blant Telekioskens beste selgere.

For fire år siden hadde Labinot Binaku begrenset kunnskap om mobilteknologi, men likevel ble han blant Telekioskens beste mobilselgere på seks måneder. I dag er han butikksjef for den nyåpnede Telenorbutikken, som overtok Telekiosken i mars 2014.

Labinot Binaku var blant Norges beste mobilselgere for den tidligere Telekiosken på M44, som nå har blitt overtatt av Telenorbutikken og ledes av Binaku. Men da han startet i mobilbransjen for drøyt fire år siden visste han knapt hva Bluetooth, handsfree eller Wifi var. Han visste kort sagt ikke helt hva han begikk seg ut på i høsten 2010, men han var likevel ikke i tvil om hvorfor.

- Jeg så at det var mange som brukte mobil, og lurte på hvorfor mobilen var så viktig for dem. Jeg lurte også på hvorfor det var så viktig å ha de nyeste mobilene, forklarer Binaku. Selv hadde han en mobil som han bare kunne ringe og sende meldinger med da han begynte i Telekiosken. I dag har han derimot en mobil som han også kan bruke til å surfe på internett, høre på musikk og lese mail.

– Det viser hvor mye markedet har endret seg. Samtidig er det veldig spennende å se hva mobiler har å by på, legger han til. Til tross for Binakus begrensede forkunnskaper har han likevel gjort sakene sine bra så langt.

 

En av Telekioskens beste mobilselgere i Norge

Seks måneder etter at han begynte å selge mobiler ble Binaku nominert til en av Telekioskens fem beste mobilselgere på landsbasis for 2011. Nominasjonen motiverte ham til å jobbe enda hardere.

Det var et stort øyeblikk, ettersom jeg hadde jobbet ekstremt hardt for min egen del og for bedriftens del. På fritiden leste jeg om produktene og var innom butikken for å spørre om jeg kunne hjelpe til. Deretter tryglet jeg om å få jobbe flere timer, forteller Binaku og ler.

Hans arbeidsiver skaffet ham omsider ekstra arbeidstimer, og to måneder etter nominasjonen ble Binaku ansatt på fulltid. Et halvt år senere ble han utpekt til assisterende butikksjef, før han som 22-åring ble ansatt som butikksjef i januar 2013. Samme måned ble han kåret til månedens beste selger. Han har med andre ord steget gjennom gradene, men innser likevel at han fortsatt har mye å lære av både ledere og ansatte.

Det er viktig med god dialog med alle, for da vil du få noe tilbake – og det trenger du i min alder, sier Binaku. Han lærte seg nemlig tidlig å forholde seg til ulike mennesker.

 

Tidlig menneskekjenner

Da Labinot Binaku var 13 år var han på skolebesøk til Jærbladet, og drømte om å bli journalist. Som 15-åring skrev han artikler om kosovoalbanske fotballspillere i Skandinavia og referater fra kosovske fotballkamper for den albanske nettavisen albaniasoccer.com. Han hadde kontakt med spillere, trenere og ledere fra bunn til topp, og lærte seg dermed tidlig å kommunisere med mange forskjellige mennesketyper.

Jeg er egentlig en person som spør mye om alt, og spør spørsmål for å avdekke andres behov. Jeg hadde nok passet godt som journalist, men da jeg så på vilkårene ble det en fjern drøm. For meg ble det enklere å bli selger, beretter Binaku. Spørsmålet var bare hva han skulle selge.

Jeg hørte nok hjemme i en sportsbutikk, men samtidig ville jeg lære noe nytt, forteller Binaku, som kan betegnes som en fotballmann. Ved siden av skrivingen har han nemlig fortid i Lye, Bryne, Nærbø og Rosseland, mens broren hans Lundrim spilte for både Bryne og Egersunds IK. Han fortsatte på den andre siden å skrive for albaniasoccer.com frem til han ble butikksjef. Da hadde han skrevet om fotball i over sju år, og var klar for nye utfordringer.

 

Et nytt kapittel med Telenorbutikken

Jeg føler at vi har oppnådd det som var mulig med Telekiosken, og det blir kjekt å ta et steg videre med Telenorbutikken, sier Binaku.

Forrige sommer ble Telekiosken nemlig kjøpt opp av Telenor, og Telekiosken på M44 ble erstattet av Telenorbutikken i mars i år. Labinot Binaku er dermed den første butikksjefen for den nyåpnede Telenorbutikken. Han har jobbet hardt for å komme dit han er i dag, men er samtidig takknemlig for opplevelsene han har hatt på veien.

En av de kjekkeste opplevelsene var å reise til sykkel-VM i København og være på fotballkamp i London. Jeg hadde aldri vært i London før, forteller han. Nå begynner han med blanke ark med Telenorbutikken, og skal lede virksomheten til nye høyder.

Før var målet mitt å være Telekioskens beste selger i Norge, men nå er målet mitt å ha Norges beste Telenorbutikk, sier han resolutt. Han mener at virksomheten kan oppnå dette gjennom positive holdninger, samarbeid med kollegaer og ekstra arbeidsinnsats. Telenorbutikken har kort sagt en spennende fremtid i vente.

Veien blir interessant, lærerik og utfordrende. Det er derfor ufattelig viktig at vi har det kjekt underveis, avslutter Binaku. 

 

Av Espen Primstad 

Redaktør -

Nyheter

Det er ikkje mine sko du ser

Det er ikkje mine sko du ser

Viktig bok om ME

Veit ikkje om eg no er åleine

Veit ikkje om eg no er åleine

Ei sterk forteljing om familie, kjærleik ...

Til min obdusent

Til min obdusent

Om de store, klassiske spørsmålene ...

Perspektiver og ettertanke

Perspektiver og ettertanke

Poesi på en helt ny måte

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...