Biff á la Olsen

01.07.2005
Biff á la Olsen
Biff á la Olsen

For å feire unionsoppløsningsjubileet har vi i dette nummeret fornorsket den svenske klassikeren ”Biff á la Lindström”.

2 kokte, kalde poteter

400 gram kjøttdeig av storfe

1 ts. salt

Vitpepper

1 1 dl. fløte

1 egg

1 rødløk

3 skiver syltet rødbeta

1 syltet skive agurk

2 spiseskjeder kapers

Smør

 

Press potetene i en potetpresse. Bland kjøttdeig med salt, pepper og rør den smidig. Sett i potet, nesten all fløte og egget. Rør sammen, bruk mer fløte dersom det er nødvendig. Hakk løken, rødbeten og agurken fint. Bland ned i kjøttdeigen sammen med kapersen.

Form deigen til biffer, og stek i smør, 3-4 minutter på hver side. Server med kokt potet og en sjysaus. 

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Biff á la Olsen,

Nyheter

Hjertesnakker II

Hjertesnakker II

Vi minnes ikke dager, men øyeblikkene ...

Humor og alvor - hånd i hånd

Humor og alvor - hånd i hånd

Dikt om ordets makt Kunne man slette, kunne ...

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

– Ord er mitt rus- og nytelsesmiddel.

Trond Evenstads motto er «Aldri så banalt ...

Å male stuevegger med mennesker som ikke er permanente

Å male stuevegger med mennesker som ikke ...

"Det gjør for vondt å tenke på ...

Psykt fastlåst

Psykt fastlåst

Avviser alle forslag - for det virker meningsløst/håpløst ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...