Volleyball i vinden

16.10.2003
Volleyball i vinden
Det ideelle antallet spillere er tolv på hver bane. I Ynglingehallen er de dobbelt så mange, grunnet rekordoppslutning om jente-volleyball

Volleyball har aldri vært så populært som nå. Ynglingehallen på Lassa fylles til randen og må si nei takk til flere jenter.

- Det er kjempegledelig at volleyball er blitt så populært, men dessverre har vi ikke kapasitet til å ta imot flere, sukker leder for ungdomsavdelingen i Ynglingen, Bjørn Grønning.

 På treningene i aldersgruppen 15-17 år er det for eksempel rundt 40 jenter fordelt på to små baner. Det sier seg selv at dette blir i trangeste laget.

 - Vi har rett og slett problemer med å få avviklet forsvarlige treningsøkter, sier Grønning, som nå planlegger å omorganisere gruppene litt.

- Når det er sagt, så har vi veldig bra kompetanse på trenersiden. Treneren til 15- og 17-årslagene, for eksempel, har tidligere vært trener for elitelaget i Klepp, som vant serien i forfjor.

 Sandvolley ga mersmak

Ynglingen opplevde også vekst i volleyballinteressen i fjor. I høst har interessen bare økt ytterligere. Grønning utelukker ikke at sommerens sandvolleyballturnering har en del av ”skylda”. Aftenbladet hadde en sandvolley-skole i forbindelse med turneringen i Vågen, og deltakerne her ble henvist til Ynglingehallen dersom de ville fortsette å trene. KFUM har dessuten et framgangsrikt damelag i eliteserien. Også dette gir synergieffekt, tror Grønning.

 Overfloden av volleyballspillere gjelder først og fremst jentesiden. Guttelagene er ikke fullt så overfylte, og nye guttespillere er hjertelig velkomne, forsikrer Grønning.

 Mye teknikk

En treningstime i vollleyball har hovedvekt på teknikkøvelser.

- Både fordi volleyball er en veldig teknisk idrett, og fordi ren kamp-trening blir for passivt. Vi vil at alle ungdommene skal få være aktive hele tiden, ikke stå og vente på at noen andre skal serve, forklarer Grønning.

 

Tiendeklassingene Mari, Camilla og Marte har spilt volleyball i ett år nå og stortrives med idretten. De forsikrer om at de også trener på hjemmebane, i tillegg til de to ukentlige kveldene i Ynglingehallen.

 - Volleyball er gøy fordi vi ikke trenger springe så mye. Likevel får vi god trening, og den tekniske biten er spesielt utfordrende, sier de tre.

 Om torsdagen overlapper treningsøkten deres treningen til KFUMs elitelag. Ekstra stas er det da når noen av spillerne fra damelaget tar seg tid til å undervise de yngre.

- De er kjempeflinke og gir oss mange gode råd, sier Mari.

 Det er altså et betydelig jenteoverskudd i idrettslaget med det mannlig klingende navnet ”KFUM-kameratene”.

- Men vi vurderer å skifte navn, smiler Bjørn Grønning.

Frank Bertelsen

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...