Hjelp med leksene

14.10.2011
Hjelp med leksene
Hjelp med leksene

Mange er ivrige etter å lære. Men uten hjelp kan mange fort bli hengende etter på skolen, og mister dermed lysten til å lære. Litt ekstra hjelp og inspirasjon kan bety svært mye for den enkelte elevs fremskritt, selvtillit og fremtid. Røde Kors tilbyr derfor leksehjelp. Stavanger Røde Kors har også et tilbud om leksehjelp på nett for alle ungdomskoleelever

Leksehjelp er i Stavanger et tilbud til elever i ungdomsskolen, videregående skole, samt voksenopplæringen, og det er et supplement til undervisningen på skolen.
Å motta hjelp fra Røde Kors er frivillig, og eleven avgjør selv om han eller hun trenger vår hjelp. Det er elevens ønske om bedre prestasjoner som er styrende for deltakelse, ikke elevens faglige nivå. Du kan gjøre en verdifull innsats ved å engasjere deg som leksehjelper.

Barnas Røde Kors
Røde Kors er til for alle. Et hvert barn i aldersgruppen 6-12 år og deres foresatte skal kunne føle seg velkommen hos oss, uavhengig av bakgrunn, økonomi, hudfarge eller religion. Året igjennom tilbyr vi et spennende og variert program for barn, og premissene for alle aktivitetene er at de skal være kostnadsfrie for deltakerne. Det legges opp til aktive møter og turer: Aketur, orientering, grillturer, karneval, førstehjelp, tur i skog og mark, besøk av hjelpekorpset, gårdsbesøk, klatring og mye mer. Våre prinsipper i Røde Kors legger grunnlaget for en åpen, interessant og lærerik aktivitet. Vi skal bygge opp en basis omkring toleranse, åpenhet, likeverd og ikke minst øke førstehjelpskunnskapene hos barna. Alle barn og deres foresatte er velkommen til oss, uansett hvem dere er og hvor ofte dere får anledning til å være med.

Samværstjenesten
Samværstjenesten er et tilbud til barn som har behov for hjelp til henting og bringing mellom foreldre/foresatte etter spesielt konfliktfylte samlivsbrudd. Røde Kors kan også være til stede under samværet, og vi samarbeider med Konfliktrådene og Familievernkontorene i Rogaland. Vi søker trygge voksne personer over 20 år. Førerkort er en fordel men ingen forutsetning. Du får opplæring og tilbud om veiledning. Har du ønsker å bidra som frivillig, ta kontakt med Rogaland Røde Kors for mer informasjon.

Dialog- og konflikthåndtering
Norges Røde Kors har utviklet et tre timers ettermiddagskurs for foreldre. Kurset gir foreldre enkle råd og gode metoder for hvordan man kan skape mer tillit og fortrolighet med sine barn, få til en tettere dialog og en mer konstruktiv konflikthåndtering. Vi vet at hvis barn og unge lærer gode måter å håndtere konflikter på hjemme, vil de også bruke dette senere i livet.
Kurset bygger på den amerikanske psykologen Marshall B. Rosenberg og hans sjiraffspråk - også kalt ”ikke-voldelig kommunikasjon”.

Nattevandring

Flyktningeguide
Oppgaven til flyktningeguiden er å orientere en flyktning om samfunnet han eller hun har bosatt seg i. Som flyktningeguide kan du for eksempel få spørsmål hvor likningskontoret ligger, hva foreldre må ordne før barnas skolestart, eller hvor man handler billig og bra mat. Spørsmål som er enkle for oss som er oppvokst her. Like viktig som å overføre lokal- og hverdagskunnskap, er samværet. Samværet går ut på å gjøre hyggelige ting sammen. På en uformell måte overfører guiden kunnskap om lokalmiljøet og det norske samfunnet. Og flyktningen får øvd seg på å snakke norsk. Røde Kors kobler frivillig og flyktning sammen på bakgrunn av felles interesser, familiesituasjon, kjønn og alder.

Besøkstjeneste
Mange i vårt fylke er ensomme. De mangler noen å dele gleder og sorger med, og føler seg ofte isolert. Røde Kors Besøkstjeneste organiserer besøk til mennesker som ønsker støtte og oppmuntring i hverdagen. Det å være ensom har nesten blitt tabu. Idealet er å ha mange venner og et bredt sosialt liv. Som besøksvenn får du kontakt med mennesker som av ulike grunner ønsker noen å snakke med. Rundt i fylket er besøksvennene til hjelp og støtte for ensomme, syke, eldre, unge, enslige forsørgere, innvandrere og tidligere psykiatriske pasienter. Røde Kors driver også ulike former for kontaktskapende virksomhet som turer, eldrekaféer, jule- og påskefester, trimkvelder og annet. Besøksvennene driver ikke oppsøkende virksomhet, men besøker dem som ønsker det. I Røde Kors Besøkstjeneste finnes en gruppe kvinner og menn som gjerne vil være til støtte og oppmuntring for den som er ensom. Besøksvenner kommer hjem til deg og tar en prat. Det spiller ingen rolle om du er ung eller gammel, om du bor hjemme eller på institusjon. De kan også gå ærend for deg, eller følge deg til butikken, legen eller postkontoret. Du kan også spørre legen din om det er besøkstjeneste i nærheten av der du bor. Du kan gjøre en innsats. Engasjer deg som besøksvenn.

Visitor
Røde Kors visitorer skal være til støtte for innsatte i fengsel som trenger noen å snakke med. Ensomheten bak murene er utpreget, og visitorbesøket kan være et kjærkomment tilskudd til en monoton fengselshverdag. Kjernen i visitormandatet er den fortrolige samtalen og visitorene skal møte den innsatte med respekt. Visitortjenesten i Røde Kors har som overordnet mål å ivareta de mest sårbare av de innsatte. Dette gjelder i første rekke varetekstinnsatte, fanger med psykisk sykdom, førstegangssonere, forvaringsdømte, innsatte med barn og utenlandske innsatte. Den innsatsen visitorene gjør i fengslene er anerkjent av både kriminalomsorgen og i fagmiljøene. De fleste fanger får besøk kun på egne besøksrom mens de sitter inne. Men visitorene fra Norges Røde Kors besøker fangene på deres eget område, nemlig på cella. Ingen andre organisasjoner får besøke varetektsfengslede med restriksjoner, det vil si personer som har brev- og besøksforbud eller lignende. For denne oppgaven er det spesielt viktig å bruke visitorer som Norges Røde Kors er fullstendig trygge på, og som man er helt sikker på kan takle oppgaven. For å være visitor må du derfor ha fylt 25 år, ha deltatt på et kurs for visitorer og anlegge taushetsløfte.

Ferie for fysisk og/eller psykisk funksjonshemmede

Vitnestøtte
Det å være vitne kan ofte oppleves som vanskelig. For mange mennesker innebærer innkalling i en rettssak det første besøket i en domstol. Situasjonen kan preges av uro og usikkerhet, og mange har ikke kunnskap om hvordan en rettssak forløper. Mange kan være urolige fordi de ikke vet hva som forventes av dem. Noen er bekymret for hva de skal si, og det kan oppleves ubehagelig å bli utspurt om sine opplevelser. Frykt for det ukjente, usikkerhet om hva som skal skje og den aktuelle sakens innhold er noen årsaker til at mange kan ha tunge stunder i forhold til det å avgi vitneforklaring. Rettsikkerheten er noe av det viktigste vi har i demokratiet, og den opprettholdes og vedlikeholdes ved at alle deltar så godt de kan. I mange saker vil vitnene være avgjørende for sakens utfall. Noen vitner har behov for å vite hvordan en rettssak forløper, mens andre trenger å ha en person å snakke med i ventetiden. Det er frivillig for alle vitner om de vil benytte seg av vitnestøttetilbudet. Vitnestøtten bistår vitner med medmenneskelig støtte og praktisk informasjon i forbindelse med rettssaker. Vitnestøtten er en uavhengig person; uavhengig av domstolen, politiet og partene i rettssaken. Vitnestøtten vil være en samtalepartner på Tinghuset, i forkant av og etter rettssaken. De vil ha et eget kontor på Tinghuset, og de kan ferdes der vitnene er. Vitnestøttene skal ikke diskutere selve saken, eller vitneforklaringen.

Nettverksarbeid
Røde Kors har en rekke tiltak for tidligere rusmisbrukere, psykisk syke og løslatte fra soning i fengsel og deres barn. Røde Kors skal være en døråpner for at brukerne danner nye positive nettverk. Stadig flere steder opprettes det Røde Kors-aktiviteter for å gi tidligere rusbrukere, mennesker med psykiske lidelser og tidligere innsatte en innfallsport til en ny hverdag og et nytt nettverk. I nettverksarbeidet samarbeider Røde Kors både med offentlige, private og frivillige aktører, og aktivitetene strekker seg fra en til en-tiltak til møtesteder. Hva ligger bak ordet nettverk? Et begrep som vi alle kjenner: Inkludering. Hvordan kan vi sørge for at mennesker som føler seg på utsiden av samfunnet heller kan føle seg som en del av det, og som en del av et nettverk? Å gi hjelp og støtte i forbindelse med å etablere et nytt sosialt nettverk for mennesker som har kjempet seg ut av et problem er ikke mer mystisk enn at de ønsker seg en samtalepartner, en å gå på kino med, en som kan hjelpe dem å finne fram i jungelen av offentlige tilbud og kontorer. En som vet hvordan man får seg minibankkort eller en som vet hvordan man bestiller en time hos tannlegen. Det handler om å gi disse menneskene en vegg de kan lene seg på i et samfunn de ellers opplever å være vanskelig å komme inn i.

Røde Kors Friluft (Haugesund)

Buddy i Stavanger
Hvert år kommer det rundt 300 internasjonale studenter til universitetet i Stavanger. UiS og Stavanger Røde Kors samarbeider om å gi dem en hyggelig velkomst. Som frivillig i Røde Kors blir du koblet med en internasjonal student basert på interesser, språk og kjønn. Det blir flere felles aktiviteter, og du får mulighet til å møte nye mennesker samt bidra til å gjøre Stavanger til en bedre studentby.

Red Crossing in Stavanger
Red Crossing in Stavanger (RCiS) is a group which works under the Stavanger Red Cross. The main target is to contribute to networking for both Norwegians and Non-Norwegians by offering a wide range of common interest activities in English.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...