Leder i Haugesund Røde Kors: Flere bør få Røde Kors på CV-en

18.08.2008
Leder i Haugesund Røde Kors: Flere bør få Røde Kors på CV-en
Marie Lovise Halvorsen

Stort engasjement og motiverte frivillige. Det er ambisjonene 22 år gamle Marie Lovise Halvorsen har satt seg som leder for Haugesund Røde Kors Omsorg.

- Det er viktig å ikke brenne ut lyset i begge ender. Jeg er derfor opptatt av å spre arbeidsbyrdene på de forskjellige frivillige slik at ikke noen ender opp med altfor store arbeidsbyrder. Det er tross alt frivillig arbeid det dreier seg om, sier jenta som begynte i Haugesund Røde Kors som 13-åring.

- Jeg hadde nok ikke begynt om ikke mamma hadde ”pusha” meg. Hadde absolutt ikke lyst til å gå de første gangene. Det var først etter en noen måneder at jeg syntes det begynte å bli riktig kjekt, minnes hun.

Moren hennes heter Johanne Marie Halvorsen og er aktiv i omsorgsgruppa til Haugesund Røde Kors, noe hun har vært i en årrekke. Også mormoren var aktiv i Røde Kors i mange år.

- Så jeg hadde vel ikke noe valg. Det var nok bare nødt til å bli Røde Kors på meg også, smiler Halvorsen.

 

Ikke angret

At Røde Kors preget ungdomsårene hennes har hun ikke angret på.

- Årene i Røde Kors har vært fantastiske. Jeg har lært utrolig mye av å være aktiv i en organisasjon. Fått reist mye og har deltatt på mange spennende kurs og konferanser i Røde Kors regi, sier hun.

22-åringen begynte i Røde Kors Ungdom og ble senere aktiv i Hjelpekorpset. Dessuten har hun også engasjert seg på distriktsplan i Rogaland Røde Kors.

- Jeg deltok nettopp på ”loup-kurset ”som arrangeres for Røde Kors-lederne i distriktet vårt. Veldig spennende og inspirerende kurs med fokus på organisering, gruppesammensetning og lederferdigheter. Her var det mange nyttige tips å få som jeg håper vil komme til nytte i det videre arbeidet, sier Halvorsen, som er inne i sitt andre år som leder for omsorgavdelingen i Haugesund Røde Kors .

 

Røde Kors på CV-en

Marie Lovise mener at Røde Kors-bakgrunnen hennes kommer til nytte både som student og ikke minst overfor arbeidsgivere.

- Det er positivt å kunne vise til en aktiv fritid og et sosialt engasjement på CV-en. Jeg selv har fått positive tilbakemeldinger på dette når jeg har søkt om arbeid, sier hun.

Halvorsen ser det som en stor utfordring å få flere i Haugesund i årene fremover til å melde seg som frivilllige for Røde Kors.

- Vi har mange spennende og viktige aktiviteter som vi trenger frivillige til, blant annet Besøkstjenesten, Flyktningeguiden og BARK. Jeg oppfordrer derfor folk som har noen timer til overs, om å melde seg til tjeneste, sier hun

 

Gir omsorg og sprer glede

Hun er leder for en frivillig avdeling i vekst, og har i dag 90 aktive frivillige i sving. Frivillige som bidrar til å spre glede og gi omsorg til de som trenger det aller mest.

En av aktivitetene er Besøkstjenesten. De frivillige som er med på denne aktiviteten besøker eldre som bor på institusjoner. Besøksvennene går også hjem til folk.

- Visitortjenesten er en annen aktivitet. Visitorene våre har vært stabile over flere år og besøker innsatte i fengselet her i byen, forteller Halvorsen.

Flyktningeguiden har som mål å bidra til å integrere flyktninger inn i det norske samfunnet gjennom bruk av frivillige guider fra Røde Kors. Her er det ansatt en koordinator som rekrutterer, lærer opp de frivillige og kobler guidene med flyktninger som bor i kommunene Tysvær, Karmøy og Haugesund.

 

Leksehjelp til høsten

BARK er forkortelse for Barnas Røde Kors, og er en aktivitet for barn fra seks til tretten år. Barna deltar på ulike inne- og uteaktiviteter, lærer førstehjelp, blir kjent med sambandsutstyr og drar på spennende utflukter i distriktet.

- Vi har også frivillige som deltar på Samværsordningen. Målet med denne aktiviteten er å la barna ha samvær med begge foreldrene i en samværskonflikt. De frivillige fra Røde Kors stiller med skyss og kjører barna mellom foreldrene, opplyser Halvorsen, som legger til at både Samværsordningen og Flyktningeguiden er aktiviteter de har i samarbeid med Rogaland Røde Kors.

Omsorgsgruppa har også i samarbeid med Karmsund videregående skole planer om å starte opp leksehjelpgruppe til høsten. 

- Dette er en aktivitet vi har sett behov for i lengre tid. Arbeidspresset er tøft for mange elever i videregående, og i denne gruppa vil det både være støtte og gode læreråd å hente for elevene, sier Halvorsen. 

Redaktør -

Nyheter

Kvinner og mén

Kvinner og mén

Hva skjuler seg bak fasadene? Bli med på ...

Desemberbarn

Desemberbarn

Hva faen gjør man med savn, liksom ...

Alle årstidene i mitt hjerte

Alle årstidene i mitt hjerte

En gripende diktsamling om forløsning, ...

Stråle 3

Stråle 3

Ei vakker og tankevekkande bok

Nekrotisk vev

Nekrotisk vev

Skuffa, seier du ? At ikkje du skulle bli ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...