Smart overnatting

20.03.2009
Smart overnatting
Både innsjekk og frokostservering er selvbetjent på Smart Hotel. Hotelldirek tør Siri Stokke er fornøyd med ordningen.

Det er seks år siden Smart Hotel åpnet på Lura. Det er foreløpig det eneste i landet, men planen er at det skal dukke opp flere i andre byer. Bookingen foregår på nettet, og hotellet er i stor grad basert på selvbetjening. Ifølge den unge hotellsjefen sover gjestene som barn her på grunn av noen fantastiske madrasser.

Vi møter Siri Stokke i resepsjonen. Med sine 24 år tipper vi at hun er byens yngste hotellsjef. Hun forklarer konseptet.

- Dette er først og fremst et internetthotell. Kundene oppretter en brukerkonto på nettet, og så får de tilsendt en kode på sms og epost. Når de kommer her, går de bare bort til denne automatiske check-in`en, forklarer Stokke, og viser oss de to maskinene i resepsjonen.

- Her får du ut en papirnøkkel med et nummer som du bruker både på rommet og for å få mat.

Mat og drikke er nemlig også selvbetjent i Stokke sitt hotell. Hun viser oss ”spiseloungen”.

- Det er frokost mellom fire om morgenen og tolv på dagen. Middager du kan varme i mikrobølgeovn finner du her, sier Stokke, og tar bort et forheng.

- I tillegg har vi brød og pålegg tilgjengelig hele tiden. Mange hoteller stenger kjøkkenet til bestemte tider, men her er maten alltid tilgjengelig.

 

Basert på tillit

Stokke understreker at selv om hotellet i stor grad er basert på selvbetjening, så er det alltid en hotellvert til stede som kan hjelpe til og svare på spørsmål fra gjestene.

- På denne skjermen registrerer gjestene hva de har spist.

- Så det er basert på tillit?

- Ja.

- Fungerer det?

- Ja, stort sett, men frokosten kan være litt vanskelig. Alle spiser samtidig, og det blir litt rush, og så er folk vant til at frokost på hotell følger med i prisen. Da hender det at gjestene glemmer å registrere det de har spist, sier Stokke.

- Hvordan foregår betalingen?

- Kredittkortet til kundene blir registrert når de oppretter en brukerkonto, så betalingen foregår helt automatisk. Det er veldig smidig for kundene.

- Betyr det at dere har mange stamkunder?

- Ja, mange.

- Hvem er det som bruker hotellet?

- Det er for det meste bedriftskunder, gjerne pendlere som jobber på Forus.

Stokke sier videre at alle rommene er utstyrt med gratis internett, og at resepsjonsområdet og spiseloungen har trådløst nettverk. Det er også gjeste-PC`er tilgjengelig for de som ikke har med egen datamaskin.

 

Nyutdannet

- Hvordan er besøkstallene?

- Det er veldig bra. Vi har ofte fullbooket, spesielt på pressdagene mandag, tirsdag og onsdag.

Den unge hotellsjefen er ganske fersk i både jobben og faget. Hun var ferdig utdannet innen hotelledelse før jul i fjor, og startet i den nye jobben i november. Men etter tre og et halvt år som ansatt ved siden av studiene, er hun godt kjent med systemet. Hun understreker at ledelsen er flink til å støtte henne i stillingen, og bedyrer at hun og kollegene har det kjempekjekt på jobb sammen. Hun tar oss med opp til fjerde etasje for å ta en titt på rommene.

 

Sover som barn

- Det er 154 rom totalt i hotellet, sier Stokke, og åpner døren inn til et av dobbeltrommene. Et lite rom på drøye ti kvadratmeter huser akkurat det du trenger. En seng, en skrivepult, fjernsyn og et bad.

- Mange hotell har store og fancy rom, og det er fint. Men rommene blir vanligvis ikke brukt til annet enn å sove i. Bedriftskundene bruker jo mye av tiden til å jobbe. Kundene våre er veldig godt fornøyd med billige rom, og gode senger, sier Stokke, og understreker at tilbakemeldinger tyder på veldig gode soveforhold.

- Vi har Dux-madrasser i alle sengene, og det er mange gjester som har sagt at de sover som barn her. Vi kjenner litt på madrassene, og finner ut at det nok er hold i hotellsjefens påstander.

Investorene bak hotellkonseptet Smart Hotel jobber med å åpne tilsvarende hotell i Oslo og Tromsø. Tanken er å etablere seg i flere byer, og danne en kjede av Smart hotell. 

Redaktør -

Nyheter

Debuterer med poetisk nysgjerrighet

Debuterer med poetisk nysgjerrighet

Når læreren Kay Karisari Solstad ...

Norsk-bosnisk kunstner debuterer med tankevekkende diktsamling

Norsk-bosnisk kunstner debuterer med tankevekkende ...

Ali Jakupovic (30) fra Arendal debuterer ...

Di rare tingå me seie te dyrå våre

Di rare tingå me seie te dyrå våre

Lars Fredrik Høiby er vokst opp i Stavanger ...

En dråpe av livet – Geir Grindstein om sin debut som lyriker

En dråpe av livet – Geir Grindstein om sin ...

Med diktsamlingen en dråpe er nok trer ...

Ordets kraft i etterkrigstidens skygger

Ordets kraft i etterkrigstidens skygger

Reidar Lund er en forfatter som ikke bare ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...