God start for Jordbærpikene

11.07.2014
God start for Jordbærpikene
Espen Primstad
Frode Hagerup har hatt en god start som daglig leder for Jordbærpikene.

Det har bare gått drøyt tre måneder siden oppstarten, men Jordbærpikene har allerede funnet seg godt til rette i det nye fasadebygget på M44. Frode Hagerup, daglig leder for kafeen, er fornøyd med oppstarten så langt.

– Jeg var overbevist om at det var et marked for Jordbærpikene på Bryne, men hadde ikke forutsett den enorme interessen som kom, forteller Frode Hagerup. Etter seks år i jobben som markedskoordinator i Asko sa Hagerup opp for å bli daglig leder i Jordbærpikene i fjor vinter. Han har ikke sett seg tilbake. Siden oppstarten i november har det vært livlig i Jordbærpikenes lokaler på M44. Han kan fortelle at kafeen har hatt flere besøkende enn budsjettert, og omsetningen er det dobbelte av budsjettet.

– Det er veldig kjekt at vi har fått faste gjester og mange som kommer innom flere ganger i uken, sier Hagerup. Jordbærpikene ser dermed ut til å bli en hit i Bryne, selv om oppstarten samtidig har bydd på sine utfordringer.

 

Fartsfylt oppstart

Som franchisetaker slapp Hagerup å starte helt fra scratch med bedriften, slik at han kan fokusere på drift og utvikle konseptet videre lokalt. Det er dog ikke alt man kan forutse. I begynnelsen var interessen så stor at det ble lange køer og lang ventetid i det beryktede lunsjrushet. Hagerup tok raskt affære, og reduserte ventetiden ved å øke bemanningen fra 13 til 26 ansatte på bare tre måneder. Siden har kvaliteten og effektiviteten stabilisert seg.

Vi skal også installere lyddempere i taket som reduserer lydnivået når det er fullt i kafeen. Det er et kjekt og godt definert konsept vi jobber med, og folk kommer for å kose seg hos oss.

 

Hverdagskos og livsglede

Jordbærpikenes konsept er å levere rask kvalitetsmat, og ingen matrett er mer populær enn hvitløksfoccacia med kylling og bacon.

Folk reiser helt fra Stavanger til Bryne for å smake på foccaciaen, så ryktene går, forteller Hagerup. Jordbærpikene har også kaker som er laget fra bunnen av, og tilbyr samtidig glutenfrie retter til gjestene sine.

Det er god plass til mange i bygget, og det er rom for flere. Det skal være romslig for barn, familie og voksne med barnevogn til å komme innom for en kaffekos, sier Hagerup. Han er selv småbarnsfar med to barn på henholdsvis 3 og 4 år, og bruker sine egne erfaringer til å skape gode gjesteopplevelser. Jordbærpikene tilbyr også takeaway for de som skulle ønske det, men for Hagerup er Jordbærpikene mer enn bare en kafé.

 

Store ambisjoner

Frode Hagerup fortalte mediene før oppstart at han valgte å jobbe for Jordbærpikene fordi han ville bidra på en positiv måte for Brynebyen. Ambisjonene er nokså klare. Jordbærpikene skal bli Brynes triveligste arbeidsplass, beste uteservering og samtidig bidra til Brynebyens utvikling og vekst. Men, en arbeidsplass er bare så god som de ansatte som jobber der. Derfor er det viktig at de ansatte trives.

– Vi har et mål om å skape Brynes triveligste arbeidsplass, sier Hagerup, som har bakgrunn som kokk og bachelor i hotelledelse. Han er kjempefornøyd med innsatsen som personalet har lagt ned så langt.

Man merker det nemlig på stemningen. Hvis de ansatte har det bra, så har gjestene det bra. Jeg tror vi har truffet godt på de ansatte, som trives godt hos oss. De er informert om vår visjon, slik at vi kan skape trivsel sammen.

 

Beste utsted på Bryne?

Til sommeren skal Jordbærpikene også doble kapasiteten med utendørs sitteplasser. Lekeplass, parkområde og uteservering i regi av M44 kommer i tillegg. Dette gjør at Jordbærpikene kan bli et av Brynes beste utesteder.

Jeg har savnet å ha et definert samlingspunkt i Bryne, spesielt om sommeren, forteller Hagerup, som vil undersøke forskjellige muligheter for å skape aktivitet.

Vi vil se på muligheten for å holde åpent etter stengetid på M44 i sommer som et testprosjekt. Et samarbeid mellom Jordbærpikene og Ranglerockfestivalen er heller ikke utenkelig, legger Hagerup til, som også er tidligere sjef for musikkfestivalen.

Målet er å skape aktivitet og å gjøre Bryne mer levende.

 

Ønsker å bidra med byutvikling

Helt fra starten av har Frode Hagerup vært overbevist om at Jordbærpikene ville være med på å skape en synergieffekt for Brynebyen. Han mener at flere spisetider på Bryne fører til at flere kommer seg ut ”på byen”. Sammen kan spisestedene dermed hjelpe med å drive frem Brynebyen.

– For å utvikle Brynebyen er det godt med variasjon. Mangfoldet gjør Brynebyen mer komplett, sier Hagerup.

Kari Haug Hansen, medeier i kafeen Kjøkkenet i Storgata, deler Hagerups påstand.

– Vi tror at mer tilbud trekker mer folk, sier Hansen, som sammen med innehaver Ewa Sophia Edbäck vant Time kommunes byutviklingspris i 2012.

Det er plass til begge, og vi føler at vi utfyller hverandre, legger hun til. Både Kjøkkenet og M44 generelt har merket en økning i antall besøkende så langt. Det ser med andre ord ut til at konkurranse er sunt for å utvikle Bryne som by. 

Av Espen Primstad 

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Frode Hagerup, Jordbærpikene, M44,

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...