Tallet er 44

01.12.2008
Tallet er 44
Tove Sivertsen

Kjøpesenteret M44 er pyntet til jul. Det er ennå et par timer til dørene åpner, og de første kundene dukker opp. Men senterleder Tove Sivertsen er på plass på senterkontoret. Vi spør om alder.

- 44, selvsagt, hehe…

Tove Sivertsen begynte i jobben som senterleder i april.

- Hvordan angrep du den nye jobben?

- Jeg har vært med å bygge opp senteret fra start, så det var liksom ingen store overraskelser eller nifse ting som oppstod, sier hun.

I sin tid ble hun kontaktet av rekrutteringsselskapet Proffice med forespørsel om å være med å bygge opp M44. Hun snakket med senterlederen på tirsdagen, fikk tilbud om jobb på torsdagen og begynte på jobben som markedsfører på mandagen.

- Da jeg senere fikk jobben som senterleder, fikk jeg muligheten til å påvirke utviklingen mer med min egen vri.

- Hva er din egen vri?

- Jeg prøver å få alle som jobber på senteret mer involvert, prøver å jobbe inn det med at vi er et lag. Jeg ønsker at alle de ansatte skal føle en tilhørighet til senteret, i tillegg til sin egen butikk.

- Hvordan gjør du det?

- Det er jo ikke noe vi har startet på nå, det er noe vi gjør hele tiden. Men konkret så har vi satt i gang en servicegruppe, og vi har organisert sentermøtene på andre måter med mer involvering.

- Får du noen gode innspill fra de ansatte?

- Ja, det er mange gode hoder her på M44, sier Sivertsen lurt.

 

Tallet er 44

- Har dere gjort noen spesielle juleforberedelser?

- Vi pynter selvsagt, og er nok litt tradisjonelle i julepynten. Men vi gjør det skikkelig. Jeg har sett at noen bruker plastikktre, det gjør ikke vi. Her har vi et skikkelig tre. Og så har vi en julekalender, sier senterlederen, og henter fram et magasin fra hyllen bak. Hun blar opp en dobbeltside og legger på skrivebordet. Det er en adventskalender med alle butikkene.

- Hver dag i desember er en av butikkene adventsbutikk, og kjører spesielle tilbud. Lampehuset hadde første desember, og da hadde de beste omsetning av alle lampebutikkene i hele landet. Da barnetøybutikken Victoria hadde adventsdag, så var det godt med kø ut i gangen. Det syns vi er kjekt, sier Sivertsen fornøyd. Førtifireåringen sier at senteret prøver å gjøre mest mulig ut av tallet 44.

- Hver år har vi et M44 kort, og det starter selvsagt i uke 44, som også er en festuke her. Når kundene har fått fire stempel på det kortet, altså gjort fire kjøp på senteret, kan de levere det inn som sitt lodd, og være med på trekningen av førstepremien på 44 444 kroner. Hver mandag deler vi også ut mindre ukepremier.

 

Pengekrise?

- Merker M44 noe til den etter hvert godt omtalte finanskrisen?

- De par første ukene hadde vi en nedgang når det stormet som verst i avisene, og etterpå har vi hatt en oppgang. Sist uke gikk vi opp ti prosent i forhold til samme uka i fjor.

- Det er klart det er en alvorlig situasjon, men samtidig tror jeg at dersom alle legger seg ned og sier at dette ikke går, så går det ikke. Så vi sier at det går kjempebra.

Sivertsen er oppvokst på Tananger, og bor på Tasta.

- Har du noe forhold til Bryne utover det at du jobber her?

Nå ser det ut som om Sivertsen har veldig lyst å svare bekreftende, men i stedet for å si nei, sier hun:

- Jeg synes det er veldig mange kjekke folk her. Da jeg vokste opp, så var jeg litt misunnelig på de fra Jæren for de snakket så fint. Noen sier til meg at nå må du snart begynne å snakke som en jærbu. Det er noen her som driver med utbygging, og på møtene kan jeg sitte og smugnotere jærske ord og uttrykk, som for eksempel ”i gårmårå”

- Og det betyr?

- I går morges.

- Kommer du på andre?

Sivertsen tenker seg litt om.

- De kan sitte og peke på kartet, og så sier de ”dæ syne hær på kartet”. Det synes jeg er en morsom måte å si at ”det viser her på kartet”.

 

Blomster og EDB

Ifølge Sivertsen selv har hun en noe broket utdannelse. Alt fra Bachelor of Management til fagbrev som blomsterdekoratør.

- Det er mange tilfeldigheter i livet. Jeg kommer fra en gartnerfamilie på mor sin side, og overtok blomsterbutikken til min mor. Jeg tenkte det var en grei ting å gjøre for en liten stund, men det ble nok litt lengre enn jeg hadde tenkt.

Sivertsen har også vært veldig interessert i datamaskiner. Det var en gang på åttitallet, den gang den slags het EDB

- Jeg har vært trainee på IBM, og jobbet med system 36, 38 og AS 400, for de som er spesielt interessert i den slags, hehe…

- Er du fortsatt oppdatert på datafronten?

- Nei, jeg er helt akterutseilt. Nå er jeg en helt vanlig bruker, men det gir meg fortsatt glede å sette meg ned og grave meg ned i det av og til. Men jeg er ikke i cyberspace sånn som barna.

Sivertsen er gift og har tre barn som snart ikke er barn lenger. For noen år siden tok hun og hele familien fri et helt år for å reise rundt i verden.

- Et sånt friår bidrar til å rydde litt i hodet, du finner litt tilbake til deg selv på en måte. Du kommer ut av den A4-verdenen vi lever i, og får ryddet litt opp. Og så spør vi oss selv hva det er vi egentlig holder på med, hva er det egentlig vi vil?

- Hva fant du ut?

- Jeg kom fram til at jeg egentlig ville studere enda mer. Men det vil ikke mannen gå med på, sier hun og ler.

Sivertsen vil ikke si noe om hvor lenge hun har planer om å bli i denne jobben, men avslutter med å fortelle at hun ser fram til å jobbe videre med utviklingen av senteret. 

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Kjøpesenteret M44, Tove Sivertsen,

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...