Kjemper for skole

27.10.2010
Kjemper for skole
Silje Berge Simonsen

Silje Berge Simonsen aner ikke hvorfor Stavanger Aftenblad ga uttrykk for at Hommersåk skole ikke skulle legges ned likevel. Hun sier at den saken slett ikke er avgjort. Derfor har hun opprettet en gruppe på facebook mot nedleggelse.

Hun er ikke imponert over engasjementet for å bevare skolen i bygda, men tror nok en del av grunnen til den manglende kampviljen skyldes Aftenbladets feilinformasjon.

- Aftenbladet skrev for noen uker siden at skolen var reddet, og da sitter nok mange og tenker at da er det greit. Men det er helt feil, og det var også derfor vi innkalte til møte på tirsdag den 26. oktober, forklarer Berge Simonsen. Hun sier videre at hun ikke aner hvorfor Aftenbladet kom med denne informasjonen, og minner om at saken om skolen først vil bli avgjort den fjortende desember.

 

I kulissene

Det var i september at innbyggerne i Hommersåk fikk greie på at kommunen vurderte nedleggelse av skolen.

- Da begynte vi så smått å engasjere oss i saken.

- Hvem er ”vi”?

- Det er meg og mannen min, Jone Hidle Simonsen. Han sitter i bydelsutvalget for Høyre sammen med blant andre Magne Frøyland som også er engasjert i saken. De holder på med det politiske, så holder jeg på litt mer på sidelinjen, forklarer Berge Simonsen. Hun er ikke bare kritisk til det manglende engasjementet blant foreldre som har barn på Hommersåk skole. Hun mener at de også på Maudland skole bør reagere.

- Der vil de jo oppleve å få større klasser, og mer elever i SFO som allerede er fullt. Hvor skal de plasser alle barna? Det virker over hodet ikke som om ting er gjennomtenkt, påpeker Berge Simonsen. Hun mener også at Kyrkjevollen vil bli berørt.

- Jeg har hørt at mange vil søke seg over til Kyrkjevollen skole, og det er rektoren der bekymret for. Da vil det bli mer trykk der også, advarer hun.

 

Gammeldagse typen

Vi møter den engasjerte tobarnsmoren i familiens flotte enebolig i enden av Amboltvegen. På kjøkkenet er takhøyden langt over normalen, og ut fra vinduene har familien panoramautsikt rett ned mot Hommersåk sentrum og havnen. Siden dette strengt tatt er et portrettintervju, må vi komme med spørsmålet:

- Hvem er egentlig Silje?

- Jeg er født og oppvokst her inne, og har nok derfor en ekstra tilknytning til bygda. Jeg er gift med en mann fra Randaberg, og vi har to barn, Mathias på seks og Sander på åtte. Jeg er nok litt av den gammeldagse typen og er hjemmeværende husmor. Hva mer kan jeg si?, spør hun seg selv, og tenker.

- Jeg er utdannet innen kontorfag, og har hatt en del forskjellige kontorjobber. Jeg vet ikke helt hvor stolt jeg er av det, sier hun og ler.

- Jeg har ikke jobbet siden vi fikk han første, og jeg fungerer nok litt som SFO for noen av barna i gata.

 

Velger barna

- Synes du barn blir for tidlig plassert i barnehager?

- Ja, ett år er nok for tidlig til å starte i barnehagen. Det er litt av grunnen til at jeg har valgt å være hjemme. Våre to begynte i barnehage når de var tre år, og så bruker vi ikke SFO fordi jeg er hjemme. Barnehage er jo et flott tilbud, og barn har ikke vondt av å være i barnehage. Det er bare sånn det har blitt. Folk har det travelt og skal på jobb, og mange har ikke det valget at de kan ha barna hjemme. Vi har vært heldige som har hatt muligheten til å velge dette. Jeg har selv vokst opp med en mor hjemme, og er veldig fornøyd med at jeg kan gjøre det samme.

 

Tilbake til kampsaken:

- Hvordan er aktiviteten på facebookgruppen for bevaring av Hommersåk skole?

- Det er ingen særlig aktivitet. Det er jeg som skriver ting, og så får jeg noen få tilbakemeldinger. Det er nok mange har meldt seg på for å vise sin støtte, og det er jo fint. Men det er sikkert ikke så mange som har planer om å delta på møter. Jeg forstår det jo når det gjelder folk som ikke har barn på skolen, sier Berge Simonsen. Hun synes imidlertid det bør være en selvfølge for de foreldre som har barn på Hommersåk skole å ta del i møtene.

Lille Sander på åtte år kommer inn på kjøkkenet.

- Hvordan trives du på Hommersåk skole?

- Jeg trives veldig godt der, sier han beskjedent, og lener seg inn til moren.

- Skolen har et oversiktlig miljø, det er ikke noe mobbing, og alle lærerne kjenner alle elevene. Hvor ellers finner du slike tilstander? Det er trygt for både barna og for oss. I tillegg er det vondt for lærerne å ikke få noe stabilitet og ro. Det har jo vært snakk om å legge ned også før. Så skal skolen liksom stå tom etterpå? Og så skal de vel åpne den etter behov. Det kommer jo mange nye boliger og mange nye barn i Hommersåk. Vi synes det er veldig dumt, sier hun avslutningsvis, og lille Sander nikker samtykkende. 

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...